سینما مثبت: جدیدترین اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی اظهار نظری درخصوص جشنواره فیلم فجر انجام داده که بار دیگر ابهام و علامت سوال جدیدی برای اهالی سینمای ایران ایجاد کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، محمدمهدی اسماعیلی شامگاه یکشنبه ۲۷ فروردین ماه در حاشیه آیین اختتامیه نهمین هفته هنر انقلاب اسلامی که در حوزه هنری برگزار شد،از حضور پررنگ فیلمهای تراز انقلاب در جشنواره فجر آینده خبر داده و اعلام کرد بیست فیلم دفاع مقدسی در دستور کار است و امسال در جشنواره فیلم فجر، یک اتفاق تاریخی در ساخت فیلمهای تراز انقلاب اسلامی رخ خواهد داد!
یکسال و هشت ماه از حضور اسماعیلی در وزارت ارشاد میگذرد اما این وزیر آشناییهای حداقلی با فضای سینما را نیز هنوز پیدا نکرده که بداند جشنواره ویترینی برای نمایش تمامی آثار حاضر در سینمای ایران است و این رویداد از میان آثار ساخته شده در سینمای ایران اقدام به انتخاب آثار برای نمایش میکند اگر جشنوارهای بر اساس «رهنمودها» و «فرمایشات» مقام عالی وزارت اقدام به تولید فیلم و نمایش در جشنواره نماید؛ دیگر جشنواره نیست و بیشتر هفته فیلم است. ضمن اینکه کل آثار قابل حضور در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر حدود ۲۰ تا ۲۵ فیلم است که اگر قرار باشد تمام این ظرفیت در اختیار فیلمهای دفاع مقدسی قرار گیرد باید نام جشنواره نیز از فیلم فجر به جشنواره دفاع مقدس تبدیل گردد! البته وزیر ارشاد حتی برای جشنواره و هیات انتخاب نیز تعیین تکلیف کرده و احتمالا در قامت دبیر جشنواره از حضور این فیلمها در جشنواره خبر داده است!
البته اعلام آمار ۲۰ فیلم در دست تولید از سوی وزیر ارشاد نیز احتمالا از سر ناآگاهی و عدم اشراف بر مسائل سینمایی است و احتمالا وزیر محترم یا نمیداند فیلم دفاع مقدسی چیست یا با عدد بیست آشنایی ندارد زیرا ظرفیتهای محدود پشتیبانی از تولید آثار دفاع مقدسی در سینمای ایران هیچگاه اجازه تولید این تعداد از فیلم دفاع مقدسی در یک بازده زمانی یکساله و حتی دوساله را نمیدهد و عملا اگر «به فرموده» هم قرار به تولید این حجم از فیلم باشد؛ حاصل کار چیزی جز آثار کیلویی و کم ارزش نخواهد بود که در نهایت بدون توجه به مخاطب و با وجود صرف هزینههای سنگین باید در نهایت از تلویزیون نمایش داده شود.
سینما مثبت ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده امیدوار است مسوولان کشور بیش از آنکه به تولید کیلویی آثار هنری توجه کنند، به دنبال ساخت آثار کیفی و موثر باشند و پیش از هر اقدامی نسبت به آثار تولید شده قبلی ارزیابی واقع بینانه داشته باشند.
مطالب مرتبط: