سینما مثبت: بیستم فروردین ماه سالگرد شهادت شهید مرتضی آوینی به نام هفته هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده و در این ایام افراد مختلفی نسبت به این هنرمند ابراز احساسات میکنند. به تازگی رییس سازمان سینمایی نیز با نگارش یادداشتی، مطالبی را درباره این شهید بزرگوار بیان کرده که جای تامل دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، این یادداشت در صفحه اینستاگرام محمد خزاعی منتشر و در سایت سازمان سینمایی بازنشر شده (اینجا) که نشان دهنده استفاده این مدیر سینمایی از فیلتر شکن برای دسترسی به سامانهای است که دولتی که نماینده آن است دسترسی به آن را برای مردم عادی فیلتر کرده است! این تناقض در ابتدای همین یادداشت امری مهم است و انتظار میرود خزاعی درخصوص آن و نوع فیلتر شدن مورد استفاده توضیح بدهد.
خزاعی در فرازی از این یادداشت احساسی با بیان این مطلب که «در این ماه مبارک و شب های قدر که مقارن سیامین سالگرد شهادتت است، ما را دعا کن تا همانطور که زنهار داده بودی از صف « قبرستان نشینان عادت سخیف» بیرون آئیم و به وظایف تاریخی خویش عمل کنیم» به طرح مطالب مختلف با رویکردی حسی پرداخته و در فرازهای مختلفی از شهید آوینی التماس دعا داشته تا «در کوچه پس کوچه های مصلحت اندیشیهای سرشار از حقارت و در مواجهه با کم فروشان سوداگر دین و فرهنگ مردم، عهد و پیمانمان را با شهدا فراموش نکنیم و زرق و برق هیاهوی بسیار برای هیچ ما را نفریبد. دعایمان کن تا شرمنده تو، رفقای شهیدت و مردمان این سرزمین نشویم.»
خزاعی در حالی در این نامه با لحنی احساسی با شهید آوینی سخن میگوید که اغلب مواردی که بابت آنها طلب دعا از شهید آوینی نموده اموری دنیوی هستند که با اندکی برنامه ریزی و طلب همفکری از اهالی سینما قابل حل و فصل است و اساسا توفیق یا عدم توفیق در این موارد در دست خود خزاعی است و بس! البته این رویکرد در میان مسوولان نیز جالب است که با وجود در اختیار داشتن امکانات، خود به منتقدان وضع موجود تبدیل میشوند و با چشم بستن بر واقعیتها اقدام به طرح چنین مطالبی میکنند. البته در این دولت به واسطه هماهنگی میان دولت و مجلس و دیگر نهادهای قدرت انتظار میرفت که خزاعی به جای طلب دعا از شهید آوینی برخی از دستاوردهایش را در جهت تحقق آرمان شهدا را تشریح کند نه آنکه همچنان از بدیهیات سخن بگوید!
اما نکته مهمتر این است که اگر شهید آوینی زنده بود تا چه اندازه رویه مدیران سینمایی دولت سیزدهم را تایید میکرد؟ آیا از انتسابهای اغلب جناحی و حزبی خزاعی دفاع میکرد؟ آیا نسبت به حقیر شدن جشنوارههایی مانند فیلم کوتاه تهران و فیلم فجر با انتساب افرادی بدون سابقه در این رویدادها سکوت میکرد؟ آیا از وضعیت معیشتی نامناسب هنرمندان و بی مسوولیتی وزارت ارشاد ابراز رضایت مینمود؟ آیا چشم بر توزیع بودجه تولید فیلم میان عدهای خاص از تهیه کنندگان و ساخت آثار ضعیف حمایت میکرد؟ آیا نسبت به قهر سازمان سینمایی با بدنه سینما واکنشی نشان نمیداد؟ آیا این شهید بزرگوار نیز در صورت ادامه حیات با توجه به روحیه آزادگیاش تایید کننده حرفها و عملکرد خزاعی میشد یا اینکه او نیز به هنرمندی منتقد و طرد شده تبدیل میشد؟
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است. امیدوار است مسوولان فرهنگی کشور در بهره بردن از نام شهدا به راه و روش آنها نیز توجه داشته باشند و بدون آنکه در «فرم و ظاهر» غرق شوند، گوشه چشمی به اهداف شما که همانا تعالی ایران عزیز بوده نیز عنایت داشته باشند.