سینما مثبت: تغییر رویکردهای برنامه سازی در سیما پس از تغییر مدیریت یک سال و نیم قبل باعث شده تا قالبهای جدید و نوظهوری از برنامه سازی در سیما مشاهده شود که گاهی تشخیص طنز یا جدی بودن آن دشوار است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت،گروه جدید حاکم بر شبکههای سیما اغلب شناخت درستی از رسانه ندارند و تصور میکنند تلویزیون قالبی است که هر محتوایی را میتوان داخل آن ریخت و بر همین اساس حجم قابل توجهی از برنامههای عجیب و غریب در رسانه تولید میشود که گاه به ضد خود تبدیل میشوند و حتی انتقاد اهل فن را نیز برمیانگیزانند. نمونه این نوع برنامهها «مسابقه استعداد یابی مداحی» است که به تقلید از عصر جدید تلاش کرده تا در حوزه مداحی برنامه استعداد یابی ایجاد کند. حجم فراوانی از مسابقههای تلویزیونی نیز این روزها به همین مساله دچار شدهاند.
اما شاهکار اخیر سیما در این حوزه ساخت برنامهای با نام سرنخ برای کشف استعدادها در حوزه بازجویی است! در زمان انتشار این خبر تصور میشد خبر مذکور شوخی یا برنامه مذکور قالبی طنز دارد اما حالا با نمایش آن از شبکه نسیم، موقعیتی گروتسک گونه ایجاد شده است.
گذشته از بدسلیقگی مدیران شبکه نسیم برای پخش چنین برنامهای در ایام نوروز و اساسا عدم درک این مساله که «هرچیزی قابلیت برنامه سازی و تبدیل شدن به تصویر ندارد» این سوالها درباره برنامه بازجو مطرح است:
- چه ضرورتی برای ساخت این برنامه وجود داشته است؟ آیا نمایش تکنیکهای بازجویی از متهمان به قتل و سرقت و… باعث نمیشود معدود افراد خلافکار و یا افراد مستعد خلافکاری به آگاهی دست پیدا کرده و در صورت وقوع جرم روشهای پلیس بی اثر شود؟
- چرا این میزانسن غیرواقعی و نمایشی برای چنین برنامهای انتخاب شده است؟ اینجا اتاق بازجویی در ایران است یا دکوری در هالیوود؟
- شخص سازنده این برنامه چه میزان از حوزه کاری خود آگاهی داشته و چه سابقهای از فعالیت باعث شده تا ساخت چنین برنامهای به او سپرده شود؟
- آیا «بازجویی» هم رشتهای مانند خوانندگی و بازیگری است که افراد باح داقل محدودیتها بتوانند وارد آن شوند یا أساسا فرایند جذب در نیروی پلیس – آنگونه که مشاهدهها و اطلاعات ما حکایت دارد- بسیار پیچیده و سختگیرانه است و افراد داوطلب پس از طی دورههای پیچیده موفق به جذب در این نیرو و آن هم بخشهای کاراگاهی میشوند؟ اگر چنین است چه دلیلی دارد که تلویزیون در این حوزه مسابقه استعدادیابی برگزار کند؟
- اگر تلویزیون رسانهای تا این اندازه خلاق است چرا در حوزههای دیگری مانند: وزارت، ریاست جمهوری، ریاست مجلس،نمایندگی مجلس، معاون اولی، سخنگوی دولت و… مسابقه استعداد یابی برگزار نمیکند و عرصه
- را برای افراد مستعد جهت نمایش تواناییهای خود فراهم نمیکند؟
- آیا ممکن است در زمینه سایر رشتهها مانند: «اجرای احکام کیفری» نیز تلویزیون در آیندهای نزدیک مسابقه استعداد یابی برگزار کند؟
- و…
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.