سینما مثبت: در ادامه فضاسازیهای غلط و اشتباه مسوولان سازمان سینمایی علیه سینمای ایران، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش این سازمان با انتشار متنی در سایت رسمی سازمان سینمایی پیشنهادهایی عجیب نسبت به بدنه سینمای ایران مطرح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، در روزی که انتشار خبر عفو گسترده محکومان امنیتی حوادث اخیر پس از درگذشت مرحوم مهسا امینی، موجی از شادی و امید به آشتی و پایان کدورتها در جامعه فراهم کرد، سازمان سینمایی که این روزها به دلیل «انتساب»های اشتباه و جناحی خود در جشنواره فیلم فجر با «بحران برگزاری» مواجه شده،به جای عذرخواهی بابت این ضعفها و تلاش برای جبران آن از یکسو اعلام میکند که جشنواره در تمامی سینماها شکوهمندانه در حال برگزاری است و از طرف دیگر با انتشار متن نوشته شده توسط مسوول نظارتی خود برای هنرمدان تلویحا خط و نشان میکشد. نکته تاسف آور ماجرا این است که این متن توسط روح الله سهرابی نوشته شده که پیشتر چهرهای معقول و محترم از او به نمایش گذاشته شده و حالا با نگارش این متن – که انتشار آن با استقبال رسانههای فارسی زبان خارج از کشور علاقهمند به تشدید بحران نیز مواجه شده – امیدهای اندک به حل و فصل مناقشههای موجود میان اهالی سینما و بدنه خودرای و جناحی مدیریت سینمایی نیز از میان میرود.
تا جمهوری اسلامی هست فیلم نسازید!
سهرابی در یادداشت خود با طرح این مطلب که: تحریم یعنی مبارزه نرم» آورده است: گویا تعدادی اندک از سینماگران فرصت جشنواره را مغتنم شمرده و با بهرهجویی از آن وارد ژست تحریم و به عبارت بهتر، مبارزه نرم شدهاند ! این رویکرد چنانچه انتخاب از روی اختیار باشد به خودی خود بلااشکال است اما ناگزیر ملاحظات و قواعد بعدی را بهدنبال خواهد داشت!اصلیترین ملاحظه و قاعده این تحریم و مبارزه آن است که مادامی که جمهوری اسلامی برقرار و چراغ سینمایش روشن است و جشنواره فیلم فجر در دایره فرهنگی و هنریاش برگزار میشود نه باید فیلمی بسازند یا بازی کنند و نه در جشنوارهای شرکت کنند… چنین مبارزانی چنانچه به راهی که در پیش گرفتهاند معتقد و به عهد خود پایبند باشند لاجرم باید بر سر این تصمیم باقی بمانند و مادامی که نظام جمهوری اسلامی برقرار است از هرگونه حضور در شئون مختلف سینمای ایران اعم از پشت دوربین ، جلوی دوربین ، پس تولید و غیره خودداری کنند.
تاریخ به عقب برگشته؟
این اظهارات تاسف آور در حالی از سوی سهرابی بیان میشود که ساخت فیلم و حضور در جشنواره جزو حقوق بدیهی سینماگران است و مادامی که دستگاه قضایی فردی را از حقوق خود محروم نکرده، یک مسوول سینمایی نمیتواند نحوه استفاده یا عدم استفاده از این حقوق را به سینماگران گوشزد کند!نکند تاریخ به عقب برگشته و بردار سهرابی در جایگاهی است که تصور میکند میکند میتواند هنرمندان را به دلیل این نافرمانی ممنوع الکار کند و به جای کار سینمایی آنها را راهی اردوگاههای کار اجباری و گولاگها کند و در اموری مانند ساخت کانالهای آبی و ساختمانی آنها را به کار بگمارد؟
مسوولان سینمایی نقدپذیر نیستند
تاسف آور تر اینکه مسوولان سینمایی به جای اینکه نقدپذیر بوده و متوجه اشتباههای خود باشند گویا همچنان در خواب به سر میبرند و تصور میکنند با این نوع خط و نشان کشیدنها در روزهای باقیمانده از جشنواره ضعیف،بیهویت و فروپاشیده فیلم فجر که به شکلی بسیار بد و ضعیف در حال برگزاری است؛خیل هنرمندان از تمامی منافذ برج میلاد و پردیس ملت راهی این رویداد خواهند شد تا آلبوم عکسهای یادگاری مسوولان سینمایی با هنرمندان را تکمیل کنند!
ناکارآمدی خود را به زلف تحریم گره نزنید
مسوولان سینمایی حتی درصدی هم احتمال نمیدهند که عدم حضور هنرمندان در این رویداد در اعتراض به ضعفهای اجرایی و «انتساب» چهرههای بی تجربه و غیر موجه برای این رویداد باشد و همچنان داستان پردازی خود را در رسانهها دنبال و زلف هرچیزی را به زلف تحریم گره میزنند.آیا مشکل سرویسهای بهداشتی پردیس ملت و پیادهرو منتهی به محل برگزاری نیز مربوط به تحریم است یا ناشی از ناکارآمدی برگزار کنندگان است که هر روز باعث عصبانیت گروه کثیری از اهالی رسانه میشود؟
سکوت رسانهها در برابر اظهارات سهرابی
اغلب رسانهها نیز به واسطه «همکاری» با بدنه سازمان سینمایی در مقابل چنین اظهارات عجیبی سکوت اختیار کرده و خبرنگاران صرفا در گروههای تلگرامی به این حرفها واکنشهای احساسی و خصوصی نشان میدهند و هیچ رسانهای این سوال را مطرح نمیکند که اگر این گروه از هنرمندان قرار است نه فیلمی بسازند و نه در اثری ایفای نقش کنند پس قرار است فیلمهای سینمای ایران توسط چه کسانی ساخته شود؟ آیا قرار است در همه فیلمها مهران رجبی ایفای نقش کند؟! وقتی هنرمندان نزدیک به طیف سیاسی سازمان سینمایی نیز از حضور در فیلم فجر خودداری میکنند حتما مسالهای فراتر از تحریم وجود دارد که البته این سازمان مایل به درک آن نیست.
تاریخ شاهد خواهد بود
تاریخ شاهد و ناظر این روزها خواهد بود و قطعا در سالهایی نه چندان دور با برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت کیفی و با حضور افرادی شایسته و متعلق به بدنه سینمای ایران، بار دیگر جشنواره فیلم فجر به خانه هنرمندان سینمای ایران تبدیل خواهد شد. در آن روزها مسوولان تُندرو و کم کفایت سینمای ایران قطعا راهی در خانه جشنواره ندارند و یا در رویدادهای محفلی به تماشای این فیلمها خواهند نشست و یا مانند برخی مسوولان سینمایی دوره احمدی نژاد مجبور خواهند بود تا با کلاههای لبه دار و استتار خود در پالتو بلند و شال گردن، داخل سالنهای مردمی به تماشای فیلم بنشینند و حسرت فیلم نساختن در سینمای ایران را برای سالهای طولانی تحمل کنند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
دیدگاهها 1