سینما مثبت: بر أساس جدیدترین خبر مفصل و طولانی منتشر شده از سوی سازمان سینمایی، این مجموعه قصد دارد در تعامل با کشورهای روسیه، عراق، آفریقای جنوبی، بلاروس، پرتقال، عمان، سوریه، صربستان و پاکستان سینمای ایران را بین المللی نموده و به درآمد زایی برسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، روز گذشته خبری ۱۴۰۰ کلمهای از سوی سازمان سینمایی برای رسانهها ارسال شد که عنوان آن «گزارش یک دیدار برای گسترش مراودات بینالمللی سینمایی» بود. گزارشی که از بازدید مسوولان سازمان سینمایی با مسوولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خبر داده شده بود تا آغاز مراودات و همکاریهای بینالمللی یک برنامهریزی متفاوت با ۳۵ کشور هدف اطلاع رسانی شود. این مطلب در حالی عنوان شد که مطابق خبر منتشر شده در سینما مثبت(اینجا) با وجود زمینههای موجود جهت تولید مشترک برخی افراد در سازمان سینمایی که جزو دوستان خزاعی هستند، چندی پیش نسبت به تولید مشترک ایران با یک کشور خارجی کارشکنی کردهاند.
در میان مطالب کلی منتشر شده در این خبر، محمد خزاعی اعلام کرده بود: در دوره جدید، برنامهریزی متفاوتی را مبتنی بر اشتراکات فرهنگی، آیینی و آرمانی برای گسترش مراودات و همکاریهای بینالمللی با ۳۵ کشور هدف آغاز کردهایم. در کنار تعیین کشورهای هدف در راهبرد بینالملل سازمان سینمایی، سعی کردیم این حضور فعال در کشورها را در راستای تامین منافع فرهنگی_سینمایی و اقتصاد سینما توسعه دهیم.
وی همچنین در بخشی از این خبر با اشاره به توانایی اندک بخش خصوصی برای حضور در عرصههای جهانی و بینالملل اعلام کرده بود: ضرورت دارد از طریق تعاملات بین بخشی با کمک وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات و سازمان سینمایی در این زمینه ظرفیت سازی و بسترسازیهای لازم صورت گیرد.
نکته قابل تامل اینکه سیدصادق موسوی مدیرکل دفتر جشنوارهها و همکاریهای بینالملل در این نشست وقتی به عدم وجود تفاهمنامه مشترک میان این سازمان سینمایی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اشاره کرده بود، اعلام کرده بود:در دولت جدید تفاهنامههای متعددی با روسیه عراق آفریقای جنوبی، بلاروس، پرتقال، عمان، سوریه، صربستان، پاکستان و غیره به امضا رسیده است و امیدواریم که به نتایج علمی و ملموسی منجر شود.
طرح مباحثی از این دست درخصوص ارتباط سینمای ایران با سینمای دنیا حرف تازهای نیست اما در اغلب ارتباطهای مورد اشاره که معمولا با بزرگنمایی در کشور بازتاب پیدا میکند، برگزاری هفته فیلم با تعدادی عناوین تکراری به ارتباط سینمای ایران با بین الملل تعبیر میشود و البته هیچگاه این نمایشها آورده اقتصادی برای سینمای ایران نداشته و ندارد زیرا هیچ یک از این ارتباطها مبتنی بر چهارچوبهای واقعی اقتصادی نیست.
سینما مثبت امیدوار است این وعده صرفا یک جریان خبری نباشد و مسوولان سازمان سینمایی درخصوص نحوه نقل و انتقال پول حاصل از فروش فیلمها نیز توضیحاتی را ارائه کنند.
حالا فرض محال که موفق شدند فیلمی را به خارج بفروشند. با توجه به نبود مبادلات مالی با دنیا چطور میخواهند پول آن را وارد کنند؟ نقد و در قالب اسکناسهایی که با کِش بسته شده ؟!!!