سینما مثبت: با گذشت بیش از یک ماه از آغاز اعتراضهای خیابانی نسبت به درگذشت مهسا امینی دختر جوان اهل سقز، فضای کشور همچنان ملتهب است و شرایط عادی نشده است.در این فضای ملتهب رسانه بیش از هرچیزی به تداوم فضا کمک کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت،مشاهده پوشش هماهنگ خبری رویدادهای اخیر توسط شبکههای فارسی زبان خارج از کشور برای هر فردی که حداقل شناختی از رسانه داشته باشد حیرت آور است. به خط کردن این تعداد از کارشناس فارسی زبان در سراسر جهان، پوششهای بیست و چهار ساعته،تولید محتوا در شبکههای اجتماعی، حداکثر استفاده از حداقل مصالح تصویری موجود،چهرههای مصصم مجریان و گزارشگران، پوشش جهانی تمامی رخدادهای مرتبط با موضوع در سطح جهان، هماهنگی کامل تمامی اجزا از رنگ و نور گرفته تا نوع آرایش مجریان و گویندگان زن، مانیتورینگ تمامی شبکههای ایرانی و… تنها بخشی از جزییات فعالیت شبکههای ماهوارهای فارسی زبان در یک ماه اخیر است؛ شبکههایی که بدون برخورداری از حضور خبرنگاران خود در کانون حوادث – ایران – پوششی حیرت انگیز از اتفاقها را روایت کردهاند که صرف نظر از جهت گیری و جنبههای محتوایی، به لحاظ شکلی قابل تدریس در دانشکدههای خبری است و میتواند موضوع چندین پایان نامه در زمینه رسانه باشد.
بزرگنمایی رفتار معترضان در رسانههای خارجی
به دلیل همین رویکرد است که اعتراضها از سوی عدهای هرچند اندک همچنان ادامه دارد زیرا معترضان اقدامات خود را در این رسانهها دیده و با این اتفاق به لحاظ روحی تقویت میشوند و حتی بزرگنمایی این رخدادها در شبکههای مذکور باعث جذب افراد تازه و احتمالا ریزش طرف مقابل میگردد.
توفیق دیگر این رسانهها در این است که از ضعفهای طرف مقابل – یعنی مسوولان ایرانی – حداکثر بهره را میبرند و هیچ فرصتی را برای تک و پاتک از دست نمیدهند.در چنین شرایطی تا زمانی که معترضان از لحاظ رسانهای تقویت شوند، فضای کشور همچنان ملتهب خواهد بود.
صدا و سیما کجای کار است؟
سال ۱۳۸۸ و در جریان اعتراضهای پس از اظهارات نسنجیده محمود احمدی نژاد، صدا و سیما زمین بازی را کاملا به شبکه نوظهور بی بی سی فارسی واگذار کرد. روند سقوط رسانه رسمی از همان زمان آغاز شد و در دهه ۹۰ صدا و سیما در حوزه سرگرمی هم زمین بازی را به شبکههایی مانند من و تو واگذار کرد و از جایی به بعد با همان فرمولهای شبکه من و تو برنامه سازی را آغاز کرد تا جلوی ریزش مخاطب را بگیرد.
به نظر میرسد از یک ماه پیش نیز صدا و سیما دیگر چهار گوشه تشک را بوسیده و زمین بازی را کاملا به شبکه ایران اینترنتشنال تقدیم کرده و ترجیح داده تا دور از ماجرا بنشیند و نان و ماست خودش را بخورد، حقوق هرماهه را دریافت کند و منتظر فرا رسیدن دوران بازنشستگی باشد! صدا و سیمای آچمز شده نه توانی برای توجیه مسوولان جهت نقش آفرینی پُررنگ تر در این رویداد داشته و نه أساسا مسوولان چنین ظرفیتی را در آن مشاهده کردهاند. حالا سوال این است که چند اتفاق اینچنینی دیگر لازم است تا در نحوه مدیریت این سازمان تجدیدنظر شود؟
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.