سینما مثبت: سفر رییس سازمان سینمایی به روسیه در هفته گذشته تحت تاثیر اظهارنظر عجیب او در مورد اعلام فهرست ممنوع الکارها قرار گرفت و بیش از آنچه ۱۲۰ خبرنگار فعال! سینمای ایران به این سفر بپردازند،جریان رسانهای از خبر ممنوع الکاری شگفت زده شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، فعالیتهای محمد خزاعی در ماههای تصدی مسوولیت سازمان سینمایی به گونهای بوده که گویی او قرار است فقط یک یا نهایتا دو سال رییس سازمان سینمایی باشد و به همین دلیل شتابی عجیب در فعالیتهای او مشاهده میشود.بر همین اساس هر بار فعالیتی آغاز میشود بدون آنکه نتایج ملموس آن مشاهده شود! مشخصا سفرهای استانی آغاز و وعدههای مختلفی در آن مطرح میشود و در ادامه سفر عراق پیش میآید و اطلاعاتی درباره دستاورد آن سفر مطرح نمیشود و در فاصلهای کوتاه رییس به سفر روسیه میرود و…
نکته قابل تامل سفر روسیه البته این بوده که پس از انتقاد سینمامثبت از عدم حضور بنیاد سینمایی فارابی به عنوان بازوی بین الملل سازمان سینمایی در سفر روسیه (اینجا)، جوادی در سفر مسکو رییس سازمان سینمایی را همراهی نموده اما چند نکته قابل تامل نیز در این مورد وجود دارد:
برخوردهای قهری با هنرمندان داخلی در آستانه سفر به خارج: سازمان سینمایی پیش از سفر روسیه برخوردهایی تُند با سینماگران به دلیل حضور در جشنواره کن داشت و اینبار هم پیش از سفر روسیه بحث ممنوع الکاری پیش آمد. احیانا این سناریو تکراری برای حاشیه سازی و کم اهمیت جلوه دادن این سفرها نیست؟
عدم اعلام اسامی افراد حاضر در سفر: در سفرها اعلام نمیشود چه افرادی رییس سازمان سینمایی را همراهی میکنند مگر آنکه رسانهها پیگیر موضوع شوند! حتی در تصاویر جلسات نیز افراد حاضر در سفر چهرههای خود را بعضا با ماسک میپوشانند تا شناسایی نشوند. این پنهانکاری چه علتی دارد؟
عدم حضور بانوان مدیر در ترکیب سفرها: سفر اخیر خزاعی به دعوت آال یورونا مانیلوو معاون وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه که یک بانو است انجام شده است. آیا سازمان سینمایی نمیتوانست در این سفر «لادن طاهری» مدیر فیلمخانه ملی ایران را هم با خود ببرد تا اعلام شود در ایران هم بانوان امکان حضور در مدارج مدیریتی را دارند؟!
عدم حضور سینماگران: چگونه است که در این سفرها هیچ سینماگری حضور ندارد؟ مثلا در همین سفر روسیه امکان همراهی یکی از عوامل فیلم استرداد یا فیلم تاواریش یا دیگر آثار ایرانی ساخته شده در روسیه وجود نداشت؟ نمیشد از هیات مدیره خانه سینما به عنوان نهادی صنفی کسی را به سفر برد؟ حداقل مسعود فراستی را به این سفر میبردید. این مساله تداعی کننده چه نکاتی در ذهن میزبان خواهد بود؟
ابهامهای سفر به روسیه: درباره این سفرها به گونهای اطلاع رسانی میشود که گویی تمامی بسترهای همکاری فراهم است و فقط مانده امضای تفاهم نامه!مشخصا در بازار روسیه بخش خصوصی با سینمای امریکا همکاری میکند و به همین یک دلیل امکان همکاری با ایران را ندارد مگر اینکه معدود محصولات تولیدی ایران -آن هم در حوزه انیمیشن-با نام محصول تُرک و روس و ارمنی نمایش داده شود! طبیعی است سینماگر روس حاضر به خاطر چند فیلم ایرانی رابطهاش را با سینمای هالیوود و سالی پانصد فیلم به هم نمیزند.مشخصا ۹۵ درصد فیلمهای اکران شده در روسیه امریکایی است و حالا سازمان سینمایی قرار است از میان آن پنج درصد چه آثاری را در کجای ایران اکران کند؟ حال بگذریم از سالن های IMax در روسیه که ما به ازا آن در ایران أصلا وجود ندارد!
نحوه مبادلات مالی: کاش سازمان سینمایی به این سوال پاسخ دهد که در صورت قطعی شدن توافقهای حاصل در این سفرها از چه راهی و چگونه قرار است مبادلات مالی با روسیه صورت بگیرد؟
سینما مثبت امیدوار است سازمان سینمایی با انتشار متن تفاهمنامهها این امکان را برای ۱۲۰ خبرنگار فعال! در حوزه سینما فراهم کند که درباره این سفر ارزیابی دقیق و واقع بینانهای داشته باشند.