سینما مثبت: حدود سه ماه پس از انتصاب مجتبی امینی به دبیری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر سرانجام اولین خبر از این رویداد با عکس و تصویر وی منتشر شد. عکسی که نکات فراوانی برای نقد و تحلیل دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت،در حوزه رسانه انتشار هر عکس و تصویر و حتی نکاتی جزیی مانند مکان ایستادن افراد تعابیر و تفسیرهای خاصی دارد و اغلب افراد فعال در این حوزه از این تفاسیر آگاه هستند. حالا در خصوص تصویری که از مجتبی امینی منتشر شده چند نکته مهم قابل ذکر است:
- تصویر در قابی بسته ثبت شده و مشخص نیست این مکان کجاست؟ دفتر شخصی دبیر است یا دبیرخانه جشنواره؟
- برخلاف تصاویر مدیریتی رایج در این عکس اثری از قاب عکس مقامهای رسمی کشور نیست که این مساله تامل برانگیز است.
- در تصویر پرچم سورمهای جشنواره فیلم فجر، کازیه حاوی پاکت نامههای A-4جشنواره و همچنین جاپاکتی برای پاکتهای ملخ دار جشنواره مشاهده میشود.چیدمان این سه عنصر به گونهای است که گویی باید به مخاطب تفهیم شود که سوژه این عکس نسبتی با جشنواره فیلم فجر دارد و مسوولیتی در آن دارد!مقابل امینی هم سربرگهای جشنواره مشاهده میشود که خودکاری خارجی روی آن قرار گرفته است.البته که اقلامی مانند پاکت روی میز دبیر معنی ندارد و بیشتر باید روی میز منشی باشد تا دبیر! این مساله نشان دهنده فقدان اعتماد به نفس در دبیر است.
- امینی در تصویر پیراهن خود را با پرچم جشنواره همرنگ کرده و البته دکمه آخر را هم بسته که این مساله یکی از نشانههای افراد حاکمیتی است.
- امینی در تصویر دستهایش را گره کرده که این مساله معمولا نشانهای از اضطراب و نگرانی است. البته این گره کردن دستها باعث شده تا انگشت حلقه ازدواج او نیز استتار شود که در نمای نزدیک اثری از حلقه در دست او دیده نمیشود و البته برخلاف مدیران دولتی انگشتر عقیق و… هم ندارد.
- ساعت مچی امینی در تصویر بسیار جلوگر است و مشخصا بخشی از آستین دست چپ کت کنار رفته تا این ساعت بیشتر دیده شود!
- نکته قابل تامل کتابخانه پشت سر امینی است.اسامی کتابهای: آداب زندگی پیامبر، نهج البلاغه (سع جلد)،دیوان شهریار،قرآن،روانشانسی عمومی،کودک نامه،فروغ ابدیت،حکومت سایهها،مثنوی معنوی،تیمسار شاهنشاهی در خدمت ک.گ. ب،بچههای طلاق،حال خوب و…برخی عناوینی است که با چشم مسلح! در این تصویر قابل مشاهده است.از عطف برخی کتابها نیز مشخص است که کتابهایی دینی – مذهبی و جزو دروس حوزه است.کلیت این آثار حکایت از آن دارد که کتابخانه متعلق به فردی مذهبی و احیانا روحانی (طلبه) است.حتی قدمت کتابها و نوع طرح جلد و عطف آنها حکایت از آن دارد که صاحب کتابخانه حداقل فردی پنجاه ساله است.
- اگر امینی قصد دارد با انتخاب این پس زمینه خود را فردی فرهیخته نشان دهد – پس زمینه کتابخانه این حس را در بیننده ایجاد میکند – چرا هیچ کتاب سینمایی در حد و اندازه تاریخ سینما یا کتابهای شهید آوینی و مسعود فراستی در تصویر دیده نمیشود؟ آیا این کتابها متعلق به دبیر جشنواره نیست و او با کتابخانه فردی دیگر عکس یادگاری انداخته است؟
- و در پایان اینکه به نظر میرسد رییس سازمان سینمایی فردی را برای دبیری مهمترین رویداد سینمایی انتخاب کرده که در نشانهها نیز تمایلی به سینما ندارد و احتمالا از هم اکنون خود را برای نمایشگاه کتاب و هفته کتاب و… آماده میکند!البته ماهیت خشن و بیپروای جشنواره فجر نشان داده که تاب آوردن دبیری این رویداد برای بیش از یک دوره کار سختی است!
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
مطالب مرتبط: