سینما مثبت: هشت ماه از آغاز فعالیت دولت سیزدهم میگذرد و همانگونه که پیش بینی میشد، مسائل فرهنگی به یکی از عرصههای رویارویی دولت سیزدهم با هنرمندان تبدیل شده است. اعلام توقیف رسمی فیلم برادران لیلا به دلیل حضور بدون مجوز در جشنواره کن آخرین نمونه از اقدامات دولت سیزدهم است که واکنشهای فراوانی را برانگیخته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت، روزنامه اعتماد با اشاره به رخدادهای اخیر فضای فرهنگی از جمله شائبه توقیف مجموعه «شهرك كليله و دمنه» مرضيه برومند و حواشی «برادران ليلا» به سراغ سيدمحمد بهشتي از مدیران فرهنگی و سینمایی گذشته رفته و نظر وی را درباره این شرایط جویا شده است.
بهشتی در ابتدای این گفت و گو با بیان اینکه «اخباري كه چند وقتي است از وزارت ارشاد ميشنويم، حقيقتا اخبار جالبي است.» گفت:«داريم منظرهاي از وزارت ارشاد ميبينيم كه در تمام طول سالهاي بعد از انقلاب سابقه ندارد و به عبارتي منظره جديدي از اين وزارتخانه است؛ مثلا شاهد اين هستيم كه وزير ارشاد با كشاورزان در مورد كشاورزي نشست برگزار ميكند! بعد در حوزه هنر، بنا به تشخيص خودش نقش قوه قهريه را نسبت به بعضي از مسائل و افراد ايفا ميكند. نسبت به «نابهنجاري»هايي كه خودش تشخيص داده است!»
بهشتی در ادامه بیان این مطلب که «آنچه از عملكرد وزارتخانه و وزير ارشاد ميبينيم، به عملكرد هر نهاد و هر وزارتخانهاي نزديك است جز وزارت ارشاد!» ادامه میدهد: «به نظر من مهمترين نقشي كه وزارت ارشاد در دهههاي گذشته در حوزه فرهنگ و هنر ايفا كرده، نقش حمايتي در اين حوزه بوده است؛ اين وزارتخانه در واقع متعلق به كل كشور است نه يك سليقه و تلقي خاص از هنر و فرهنگ. وقتي از كل ايران حرف ميزنيم، ميدانيم كه اين كشور از سلايق و انديشههاي متنوعي برخوردار است. البته كساني كه از اصول كلي نظام فاصله دارند، طبعا نحوه برخورد با آنها هم متفاوت است؛ اما اگر ارشاد بقيه، يعني آن تنوع سليقه و ذوق و انديشه را ناديده بگيرد، به وظايف خود بسيار بد عمل كرده است. وزارت ارشاد، وزارت همه اين سلايق است؛ محفل هنري نيست كه با بقيه با غلاظ و شداد داغ و درفش برخورد كند. به نظر من يك اشتباه راهبردي در نحوه مديريت اين وزارتخانه وجود دارد.»
بهشتی در پاسخ به سوال خبرنگار اعتماد درباره جریان فعلی حاکم بر وزارت ارشاد نیز گفت: «دوستاني كه امروز بر مسند هستند، نمايندگي جريان فكري اصولگرايي را هم ندارند. آنها بيشتر دارند يك محفل را نمايندگي ميكنند. بيشتر فرقه هستند تا برآمده از يك جريان فكري شناخته شده.. اين فرقه هيچ وقت در ميدان مديريت فرهنگي -به آن معنا كه مدنظر است- نبوده و همواره سالهاي طولاني تلاش كرده در سايه عليه جريان علني فرهنگ عمليات ايذايي نسبت به جريان فرهنگ كشور داشته باشد. آنها هنوز متوجه نيستند كه در قدرت قرار گرفتهاند! متوجه نيستند كه از سايه بيرون آمده و در آفتاب قرار گرفتهاند. نميدانند بايد رفتارهايي داشته باشند كه در شأن يك وزارتخانه است.وزارتخانهاي كه مسوولان فرهنگ يك ملت را بر عهده دارد و نه فقط يك گروه و فرقه خاص. همانطور كه گفتم آنها به هيچوجه نماينده همه جامعه اصولگرا نيستند. بنابراين بخشي از مشكل ناشي از همين عدم آگاهي است، از اينكه هنوز متوجه موقعيت خود نشدهاند.»
بهشتی در پایان این گفت و گو تاکید میکند: «رفتارهايي مانند آنچه از وزارت ارشاد در اين روزها شاهد بودهايم، جز ايجاد آشوب، تنش و هيجانهاي منفي، اثر ديگري در جامعه نخواهد داشت. نميدانم كساني كه اين كارها را ميكنند، متوجه هستند چه خسارتهايي به جامعه ميزنند يا نه؟ متوجه بحراني كه دارند به آن دامن ميزنند، هستند؟ آن هم در روزهايي كه جامعه بيش از هر وقت ديگري نياز به اميد دارد.»
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.