سینمامثبت: شرایط اسفناک این روزهای سینمای ایران واکنشهای مختلفی را به وجود آورده و حالا دکتر محمد هادی کریمی پزشک و سینماگر نیز در اظهار نظری اعلام کرده «شوربختانه همه چیز در این سینما بیانیه و مانیفست شده و جز استثنائاتی چند، دیگر چیزی به نام سینما به معنای دقیق آن نداریم.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینما مثبت،محمدهادی کریمی کارگردان،فیلمنامهنویس و منتقد سینما در گفتگو با امیرعباس صباغ مجری و سردبیر سینمامعیار رادیوگفتگو با بیان مطلب فوق گفت: چیزی که این روزها میبینیم سرزمینی است که دو گروه جنگهای نیابتی خود را در آن انجام میدهند ولی جای این مناقشات در روزنامه و دانشگاه و کلاب هاوس و میتینگ های انتخاباتی میان احزاب سیاسی است نه در سینما!یا دربهترین شکل ساخت مستندهای اینفوگرافیک باید به این مسائل پرداخت.
کارگردان فیلمهای برف روی شیروانی داغ و بشارت به یک شهروند هزاره سوم در ادامه در ریشه یابی شرایط فعلی گفت:سینما از زمانی گرفتار این بحران شد که به آن صفتهایی اضافه کردیم که آن را از یک نام تبدیل به موصوف کردند! سینمای ارزشی ، سینمای روشنفکری ! سینمای جشنواره ای ! سینمای استراتژیک و …و بدتر از همه این که این اسامی را رو به روی هم تعریف کردیم و گروهی آمدند گفتند ما له یک موضوع هستیم به ما بودجه و امکانات بدهید و عدهای دیگر گفتند ما علیه همان موضوع هستیم تا برای خودشان در جشنواره های خارجی جایگاه پیدا کنند و حمایت مالی وجایزه بگیرند!
کارگردان فیلمهای پسرکشی و کمدی انسانی در ادامه این گفت و گوی رادیویی افزود: این رویه حتی در جشنواره فیلم فجر خودمان هم هر سال تکرار می شود و چینش هیات داوران بر اساس همین له و علیه بودن شکل می گیرد و هر گروه هم سهم خودش را دارد و در این بین کسی که بخواهد فقط یک فیلم بسازد و به صورت شعاری مانیفست ارائه ندهد اصلا دیده نمیشود! همین میشود که امروز آنچه در فیلمها می بینیم سینما نیست و تنها موضوعهایی است که از ابتدا تکلیف را مشخص میکند که قرار است له یا علیه کدام گروه یا موضوع فیلم ببینیم!
نویسنده مارال، دختران انتظار، رستگاری در هشت و بیست دقیقه تاکید کرد: درسالهای پیش چنین نبود. بهترین فیلمهای جشنواره فجر که گاه به حق هم رکورددار نامزدی میشدند هم مورد نظر مخاطب خاص بودند و هم مورد اقبال مخاطب عام و هم ایدئولوژیک.فیلمهایی مانند: از کرخه تا راین و آژانس شیشهای و هیوا و قارچ سمی واجد این ویژگیها بودند.
نویسنده: محمد رضا جهانگیر