سینما مثبت: چند روز قبل مرتضی فاطمی مجری اسبق صدا و سیما و کارگردان فعلی سینما با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود از حمله دو سارق به وی خبر داد و در متنی احساسی نوشت: «بزرگواران آقایان! حضرات! به هرکسی که میپرستید قسم، در زیرپوست شهر، آتشی زیر خاکستر است.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، این کارگردان جوان در متن خود با بیان این مطلب که «تا امروز چند نوبت خفتگیری و سرقت را تجربه کرده بودم» به شرح ماجرایی پرداخته که
در حاشیه اتوبان نیایش برایش رخ داده و از سوی دو موتور سوار مورد حمله واقع شده. فاطمی در ادامه خطاب به مسوولان تاکید کرده «کاش باور کنند وقتی تخم بیکاری و فقر و تبعیض کاشته شود، دزدی و سرقت زیادهخواهی و قمه کشی، درو میشود.»
اما نکته جالب این اظهار نظر و متن احساسی آنجاست که فاطمی فراموش میکند اگر فقر و تبعیضی هم در کشور وجود دارد، خود او و افراد هم طبقه او بخشی از این ماجرا هستند و در طرح چنین مطالبی باید ابتدا روی سخنش خطاب به خودش باشد! فاطمی متولد سال ۱۳۶۲ است. یعنی سی و نه سال سن دارد اما در سن بیست و هفت سالگی تهیه کننده سری دوم سریال هوش سیاه بوده است! فاطمی در تلویزیون مجری و تهیه کننده برنامههای شرایط خاص،۱۸۰ درجه و… بوده و این موفقیت در تلویزیون را مرهون حمایت و لطف پدرش عباس فاطمی بوده که در تلویزیون مسوولیتهای مهمی همچون: مدیرکلی تولید و پشتیبانی معاونت امور سینمایی و قائم مقامی نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت ارشاد، مدیر کلی طرح و برنامهریزی نظارت سیما و.. را به عهده داشته و همزمان با همین مسوولیتها برخلاف قوانین و چهارچوبهای رایج تلویزیون در سالهای تصدی مسوولیت مدیریتی تهیه کننده سری اول سریال هوش سیاه نیز بوده است.
وقتی در کشوری در محدودهای مانند صدا و سیما این میزان بی عدالتی وجود داشته باشد که یک مدیر، تهیه کنندگی سریال را به فرزندش بذل و بخشش کند باید هم سالها بعد فرزند برومند ایشان مورد خفت گیری واقع شود زیرا احتمالا در تمامی بخشهای مملکت نیز چنین وضعیتی حاکم است و تکلیف منابع محدود از مدتها قبل مشخص است و مسیر این منابع به سمت آقازادهها کانال کشی شده و چیزی خارج از این کانالها جریان پیدا نمیکند و حالا کشوری که ده سال درگیر جنگ و بیست سال درگیر مبارزه با غرب بر سر انرژی هستهای بوده مگر چقدر منابع دارد که هم به آقازادههایش برسد و هم به جوانهای دیگر؟! شاید اگر آن سارق نگون بخت دستگیر میشد و در مقابل تلویزیون اقدام به اعتراف میکرد متوجه میشدیم که او نیز یکی از همین جوانهای عادی بوده که بی عدالتی و نداشتن چشم اندازی روشن او را به سمت سرقت سوق داده است.
پس افرادی مانند مرتضی فاطمی بهتر است به جای گرفتن ژست دلسوزانه و طرح این رفتارهای روشنفکری اندکی در گذشته خود تامل کنند تا ببینند سهم آنها در این وضعیت چه میزان است.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده درباره مطلب مذکور است.
نویسنده: حمیده جهانگیر