سینما مثبت: جشنواره فیلم عمار در طول سالهای گذشته کانونی برای معرفی کشف و شناسایی فیلمسازان ارزشی بوده و حالا با برگزاری مراسم اختتامیه این رویداد در عصر روز جمعه ۲۴ دی ماه و مشاهده ترکیب برگزیدگان این جشنواره، میتوان با اسامی برخی فیلمسازان سالهای آینده از هم اکنون آشنا شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، در این مراسم که عصر روز
مسعود جعفری جوزانی فیلمنامهنویس و کارگردان مطرح سینمای ایران که برای بزرگداشت خود در این مراسم حاضر شده بود در سخنانی گفت: زانوى مرگبارتان را از روى گلوى هنرمندان برداريد!
کارگردان سریال تاریخی «در چشم باد» در سخنانی گفت: خدمت رسیدم تا به کسانی که به هر دلیلی معقول یا نامعقول، به مدیریت فرهنگی کشور منصوب شدند؛ یادآوری کنم که زندگی، سخت شکننده و ناپایدار است. یادآوری کنم که همه ما حتی شما که امروز قرعه به نامتان افتاده است و چند روزی بر مسندی قرار گرفتهاید؛ اسير زمانيم. و زمان، چون ابرهای بهاری شتابزده و تند در حرکت است. چشم بر هم بزنید رفته ايد و همه چیز، گذشته است. از شما فقط نام ميماند يا ننگى.
کارگردان فیلم سینمایی «شیر سنگی» در پایان سخنانش تأکید کرد: خدمت رسیدم از کسانی که سالهاست راه تنفس را بر هنرمندان بستهاند، خواهش کنم زانوی مرگبارتان را از روی گردن هنرمندان بردارید. بگذارید که هنرمندان و جوانان بااستعداد نفس بکشند. هنر و هنرمند، نیاز به آزادی و تنفس دارد،
هوای تازه میخواهد. به امید آنکه کلمه کاری افتد و پیش از مرگ، شاهد باشم که در وطنم سفرهای خالی نیست و امکان مساوی رشد و بالندگی برای هر ایرانی موجود است.
در ادامه جوایز برگزیدگان به شرح زیر اهدا شد:
در بخش مستند نهضت جهانی مستضعفین، لوح افتخار جشنواره به اثر «داستان فوتبال(رقصنده با گرگها)» به کارگردانی مهدی افضلزاده
در بخش مدافعان حرم لوح افتخار جشنواره به اثر «ژنرال» مهرداد یوسفی و اثر «آقای اصغر اکبر من» به کارگردانی احمد عبدالرحیمی
فانوس جشنواره به اثر «محاصره ۳۶۰ درجه» به کارگردانی حامد هادیان
هیئت داوران جشنواره در بخش مستند؛ حافظه ملی، لوح افتخار جشنواره را به اثر «نائب الامام» به کارگردانی محمدعلی یزدانی و اثر «جستجوگر» به کارگردانی محمدمهدی ابراهیمی نصر اهدا کرد.
فانوس جشنواره نیز به اثر «پسر طلایی» به کارگردانی عباس وهاج تعلق گرفت.
در بخش مستند؛ تاریخ فرهنگی اجتماعی و دفاع مقدس لوح افتخار جشنواره به «شهرک دارخوین» به کارگردانی سیدمجتبی خیام الحسینی، «آورتین» به کارگردانی حسن وزیرزاده و «زنان جبهه شمالی» به کارگردانی محمد مجیدپور را اهدا شد.
فانوس جشنواره نیز به اثر «کد۰۲۴» به کارگردانی عبدالرضا رحمانی نسب اهدا شد.
در بخش مستند؛ ملت قهرمان، لوح افتخار جشنواره به اثر «به رنگ مریم» حمید اکبرپور و «اباشه» به کارگردانی میثم جهان بین اهدا شد.
در بخش مستند؛ جنگ اقتصادی، لوح افتخار جشنواره به اثر «گنج پنهان» به کارگردانی مظفر حسینخانی هزاوه و لوح افتخار بهترین پژوهش مستند «اکس نیهیل ، یک تراژدی اقتصادی» به کارگردانی محمد رضا نیرومند اهدا شد. فانوس این بخش به اثر «یکی از ما (بیبی)» به کارگردانی امیر اطهر سهیلی اهدا شد.
در بخش مستند؛ رویای ایرانی، لوح افتخار جشنواره به اثر «رفاقت هایتک» به کارگردانی هاشم مسعودی و محمد صادق رمضانی مقدم اهدا شد
در این بخش داوران اثری را شایسته فانوس ندانستند.
هیات داوران جشنواره در بخش مستند؛ نقد درون گفتمانی، لوح افتخار جشنواره را به اثر «آدرس غلط» به کارگردانی محمدهادی اینانلو و «بلوار اتحاد» به کارگردانی صادق زارع اهدا کرد.
فانوس این بخش به اثر «نان گزیدهها۲» به کارگردانی محمدرضا حاجمحمدحسینی تقدیم کرد.
گرامیداشت و یادی از مرحوم علی سلیمانی
در ادامه این مراسم، با پخش مستند کوتاهی، یاد و نام مرحوم علی سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون گرامی داشته شد. سلیمانی علاوه بر بازیگری، کارگردانی مشترک فیلم سینمایی «اشنوگل» را هم در کارنامه دارد، مرداد امسال به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت.
در بخش دیگری از اختتامیه دوازدهمین جشنواره عمار، نشان شهید سیاح به زهرا آراسته نیا اکران کننده دزفول خوزستان اهدا شد.
در بخش مستند «جنگ نرم»، لوح افتخار جشنواره به اثر «کودتای لیتیومی» به کارگردانی سجاد رضا زاده و فانوس جشنواره به اثر «قیچی تیز» به کارگردانی علیرضا باغشنی اهدا شد.
همچنین داوران جشنواره در بخش فیلم «داستانی کوتاه» لوح افتخار جشنواره را به اثر «کوچههای خراسان» به کارگردانی مشترک امیر بشیری و سجاد انتظاری تقدیم کرد.
فانوس این بخش به اثر «نگین سلیمان» به کارگردانی محمدامین امامی تعلق گرفت.
هیات داوران در بخش فیلم «داستانی بلند» لوح افتخار بهترین بازیگری نیز به گلاره عباسی برای بازی در فیلم داستانی «دختر ایران» اهدا کرد.
لوح افتخار بهترین صدابرداری نیز به حسین بشاش و بهترین تصویربرداری به هاشم مرادی برای اثر «تروا» تقدیم شد.
در این بخش، هیئت داوران فانوس بهترین کارگردانی را به سیدجلال دهقانی اشکذری برای اثر «دختر ایران» اهدا کرد.
همچنین فانوس ویژه دبیر جشنواره نیز به محمد علیزاده فرد برای اثر«تروا» تقدیم شد.
در این بخش ، هیئت داوران هیچ اثری را شایسته دریافت فانوس جشنواره ندانست.