سینما مثبت: با نزدیک شدن به فصل برگزاری جشنوارههای سینمایی، رسانههای مختلف بررسی آینده این رویدادها و بررسی تغییرات صورت گرفته توسط رییس سازمان سینمایی را به عنوان موضوعی جدی پیگیری میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، امیر قادری پنج شنبه شب سیزدهم آبان ماه در گفتگوی زنده برنامهی شهر فرنگِ شبکهی خبر با سردبیری و اجرای حمیدرضا مدقق شرکت کرد تا پیشنهادها و انتقادهایاش دربارهی روند بسیاری از جشنوارهی بدون مخاطب یا کم مخاطب داخلی، بدون تماشاگرانای از میان مردم و علاقهمندانِ سینما را مطرح کند. تیترهای صحبتهای امیر قادری به شرح زیر است:
– «جز سه جشنوارهی ملی فجر، فیلم کوتاه و سینما حقیقت؛ اغلب جشنوارههای داخلی، تبلیغ به محفلی بدون مخاطب، برای منافع عدهای شدهاند».
– «این که دولت، جشنواره برگزار کند؛ هیچ بد نیست، فقط باید پاسخگوی نتیجهی جشنواره باشد».
– «این پاسخگویی هم باید مبتنی بر استقبالِ مردم، میزان فروش بلیت، نفوذ، اهمیت مهمانها و شاخصهای قابل اندازهگیری باشد؛ نه شعارهای کلی».
– «منافع ملی را برگزاری جشنوارههایی با پایگاه مخاطبِ نخبه و عام از گروههای مختلف جامعه، ایجاد میکند، نه برگزاری جشنوارههایی بهنفع گروههای خاص، که اتفاقن تبدیل بهپدیدههایی ضد امنیت ملی میشوند».
– «این ایده که: “بودن یک جشنواره، بهتر از نبودناش است”، در شرایطی درست بهنظر میرسد که برآیند و راندمانای هم در کار باشد؛ چه برسد که در همان فضای بدون مخاطب، سیر نزولی هم داشته باشند».
– «ایرادی ندارد اگر مدیر هر جشنواره، با نزدیکان و افراد مورداعتمادش کار کند؛ بهشرط این که کارش “نتیجه”ی لازم داشته باشد»
– «مدام مخاطب را از سانسور، و حاکمیت را از جشنوارههای منطقه میترسانند، تا برگزاری مراسم با کمترین مخاطب را توجیه کنند».
– «چه از این بهتر که خودم، رسانهام، همکارانام، دوستان منتقد و فیلمساز و خبرنگار و روابط عمومیام، با جشنوارهها همکاری کنیم؛ اما این جشنوارهها باید مخاطب و تاثیر و نفوذ هم در میان مردم کشورم داشته باشند».