سینما مثبت: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس پس از گذشت سه دهه از آغاز فعالیت به تازگی میزبان نهمین مدیرعامل خود شده است. این تغییر و تحول در حالی رخ داده که در طول یک دهه گذشته بخش عمدهای از سرمایه گذاری نهادهای متولی این سینما معطوف به سازمان اوج شده و عملا این مجموعه از چرخش بازیهای مهم این حوزه حذف شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت،انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس سال ۱۳۷۰ برای حمایت از هنرمندان و سینمای دفاع مقدس تأسیس شد و در دورههای مختلف خدمات خود را با فراز و فرودهای مختلف به سینماگران ارائه کرد. مهم ترین امکان این انجمن شهرکی سینمایی است که البته بهره گیری از آن توام با برداشتهای سلیقهای و با امکانات محدود و به روز نشده است.
سیدمحمد حسینی منتقد و نویسنده سینما که پیش از این در حوزه هنری فعالیت داشته به تازگی به مدیریت توامان این بنیاد و همچنین مدیریت مجموعه جدید گروه فیلم و سریال بنیاد فرهنگی روایت فتح منصوب شده است. پیش از حسینی مدیران قبلی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در یکی از طولانیترین و با ثباتترین دورههای حضور خود در این انجمن اقدام به تولید یک فیلم و سریال به تهیه کنندگی خود کردند که این مساله انتقادهای فراوانی را به دنبال داشت. حالا مدیر جدید که امیدواریم از این رویه برائت جسته و چنین اقداماتی را انجام ندهد در مصاحبهای بار وزنامه جوان به ساخت سریالهای دفاع مقدسی در حوزه تلویزیون و حتی شبکه نمایش خانگی به عنوان ماموریت جدید این مجموعه اشاره کرده و از سریال «کیمیا» به عنوان که یکی از آثار بسیار خوب و برجسته در حوزه انقلاب اسلامی نام برده است. این اظهار نظر در شرایطی مطرح شده که سریال کیمیا هم در زمان پخش و هم در زمان بازپخش خود با انتقادهایی جدی مواجه شده که علاوه بر محتوا، کیفیت این سریال را نیز مورد سوال و تردید جدی قرار دادند و اگر قرار بر این باشد که سریالی مانند کیمیا متر و معیار فعالیت آتی این انجمن در حوزه مذکور قلمداد شود،بهتر است در این نگاه تجدید نظر کند و حداقل کیفیتی در استانداردهای سازمان اوج را رعایت نماید.
تلاش برای عرضه بهتر آثار
حسینی در این گفت و گو به این مطلب هم اشاره کرده که «تمام تلاشمان را انجام دهیم تا برای آثار دفاع مقدس بازاریابی بینالمللی انجام دهیم که لااقل در منطقه و کشورهای مقاومت رنگ پرده را به صورت کاملاً حرفهای ببینند. ما باید با برخی کشورها مانند روسیه و چین به موضوعات مشترک فکر کنیم. به نظرم بخش بینالملل میتواند فضای تجاریسازی و پیوست تجاری آثار دفاع مقدس را منطقی کند و بسته تشویقی جدیای باشد تا دوباره این ژانر باصلابت در سطح انقلاب اسلامی حضور جدی داشته باشد.»
اخیرا فیلم «تک تیرانداز» از تولیدات این انجمن با وجود نمایش تلویزیونی در ایام نوروز روانه پرده سینماها شد که نوع تبلیغات تلویزیونی و حضور در فضای مجازی حکایت از تلاش برای عرضه بهتر محصولات فرهنگی دارد. در گذشته این مجموعه اهتمامی به عرضه آثار خود نداشت و اگر این روند ادامه یابد حداقل میتوان امیدوار بود که تولیداتی از این دست نیز برای مخاطبان واقعی خود اطلاع رسانی گردد.
انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با بودجههایی اندک نسبت به مجموعههای متمولی مانند اوج در حال فعالیت است و به همین دلیل در میان برخی فیلمسازان به «اوج فقرا!» معروف شده است اما اگر چنین مجموعههایی با هدف گذاری و در مسیر درست حرکت کنند میتوانند در این حوزه فعالیتهایی مثبت و موثر انجام دهند.
مطالب مرتبط: