سینما مثبت: اکران فیلم خارجی برای مردم ایران، حذف پروانهی ساخت، حذف سود در تولید و بازگرداندنِ قدرت انتخاب بهتماشاگر-مشتریِ آگاه از سوی یک منتقد برای حل مشکلات فعلی سینمای ایران پیشنهاد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، امیر قادری، کارشناس و منتقد سینما در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، راه برون رفت از مشکلات فعلی سینمای ایران را تغییر ساختار سینمای ایران بیان کرد. او گفت: این مدل سینمای ایران به پایان دوران خود رسیده است. ارتباط سینمای ایران با حاکمیت و قشرهای مختلف مردم براساس یکسری الگوهایی است که در سی، چهل سال گذشته پایه گذاری شده و این الگوها به سرانجام خود رسیده اند. برای حل این مسئله راه حلهای کوتاه مدت هم وجود دارد، اما مشکل سینمای ایران با روشهای کوتاه مدت مانند کمک مالی مستقیم دولت که تاثیر کوتاه مدت هم دارد، حل نمیشود. هر چیزی عمری دارد و تا تغییر اساسی و ساختاری رخ ندهد، سینما رونق نخواهد گرفت.
قادری چند راهکار برای حل این مسئله برشمرد و گفت: اولین راه اکران فیلمهای خارجی در سینماهای کشور است که سبب میشود شرایط رقابت برای سینمای داخلی فراهم شود.
وی افزود: راه دوم این است که شوراهای معمول پروانه ساخت که صاحبان انحصاری صرف دارند و اکثر قوانین هم به نفع این صاحبان است، منحل شوند.
قادری خاطرنشان کرد: راه دیگر این است که سود در تولید برداشته شود. قدرت اقتصادی به انتخاب مردم و گیشه برگردد و مردم خودشان انتخاب کنند که چه فیلمی با چه شرایطی اکران شود. راه دیگر این است که سینمای ما شفافیت مالی پیدا کند و هزینه و فایده فیلمها مشخص شود.
وی با تاکید بر اهمیت این تغییرات گفت: نقطه پایان این مدل سینما گذاشته شده است. این تغییرات ساختاری باید رخ دهد، مگر اینکه بخواهیم سینما نداشته باشیم. آنگاه حق مردم برای داشتن سینما چه میشود؟