سینما مثبت: انتشار اخباری درخصوص احیای مجدد شورای عالی سینما، امیدواری تازهای را در میان اهالی صنعت سینما پدید آورده تا شاید با جلب توجه عالیترین مقام اجرایی کشور باز هم سینما به اولویتهای اصلی جامعه تبدیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، میزان توجه به سینما نیز مانند دیگر حوزههای تصمیم گیری در کشورمان تابع میزان شناخت و علاقه فردی است که در راس دستگاه اجرایی قرار دارد. حسن روحانی به مشابه مرحوم هاشم رفسنجانی علاقه چندانی به سینما و هنر نداشت و در نهایت به حوزه ورزش علاقه نشان میداد. انتشار عکس او با لباس ورزشی که در حال تماشای مسابقه فوتبال بود تا مدتها دستمایه کاربران فضای مجازی برای شوخی با وی بود. حالا هم پس از تحویل مسوولیت ریاست جمهوری آنچه باعث شد تا حسن روحانی به عرصه رسانهها باز گردد دو توییت یکی با موضوع پیروزی تیم کُشتی بود و دیگری یک توییت درباره شهادت شیعیان در مسجد افغانستان!
نگاه دولت سیزدهم به سینما
با بررسی برخی قرائن و نشانهها متوجه میشویم که سینما برای دولت سیزدهم اهمیتی ویژه دارد. البته اینکه برداشت نهایی این دولت از سینما چه خواهد بود موضوعی است که باید برای درک آن باید حداقل دو سال منتظر بمانیم اما ارتباط خوب وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی با رییس جمهور، فرصت خوبی برای اهالی سینما است تا از کانال شورای عالی سینما برخی از مهمترین و حساسترین مشکلات این حوزه را حل و فصل کنند؛ از مساله بیمه گرفته تا مالکیت معنوی و کُپی رایت تا امنیت شغلی که بدیهیترین خواستههای اهالی سینما هستند که تاکنون محقق نشده است. سینمایی که در طول چهار دهه گذشته خدمات اجتماعی و سیاسی فراوانی را به جامعه ارائه کرده اما همواره مورد بی مهری سیاستمداران و اهالی قدرت قرار گرفته اما میتوان امیدوار بود همانگونه که در سالهای اخیر گروههایی همچون: آتشنشانها و پرستاران بار دیگر از نظر اجتماعی احیاء شدند و جامعه با رخدادهایی مانند پلاسکو و کرونا متوجه جایگاه اجتماعی آنها شد، سینماگران نیز در این دوره مورد توجه واقع شوند.
لزوم تجدید نظر در اعضای شورای عالی سینما
در دولت دهم داوود ميرباقري، مسعود جعفريجوزاني، احمد نجفي، جمال شورجه، مسعود دهنمكي و محسن علياكبري در شوراي عالي سينما حضور داشتند.
در دولت يازدهم مسعود جعفريجوزاني، خسرو سينايي، پرويز پرستويي، منوچهر محمدي، احمدرضا درويش، سيدرضا ميركريمي و فرهاد توحيدي اعضاي این شورا بودند.
قطعا در دولت سیزدهم لازم است تغییری در این ترکیب صورت بگیرد و به جای چهرههای پا به سن گذاشته افرادی به نمایندگی از نسل جدید سینمای ایران و گروههای سینمایی دیگری همچون: انیمیشنسازان، فیلمسازان کوتاه و مستندسازان نیز در این ترکیب قرار بگیرند.