سینما مثبت: در اقدامی کم سابقه، رسانه امریکایی Newlines Magazine با انتشار مطلبی درباره سینمای ایران ادعا کرد «میدان نبرد بعدی برای ژنرال های ایران فیلمها است!»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینما مثبت، در این مطلب که به قلم «کاوه عباسیان» فیلمساز ایرانی مقیم لندن نوشته شده این ادعا و فرضیه مطرح شده که «سپاه پاسداران ایران چشم انداز سینمای ایران را تغییر میدهد.»
نویسنده در این مطلب با اشاره به حضور وزیر اطلاعات در صدا و سیما و اشاره به آثار تولید شده توسط وزارت اطلاعات در سینما و تلویزیون و همچنین اشارههای مدیر عامل سازمان اوج به تولید آثار سینمایی نتیجه گرفته است: «تعداد زیادی از فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی ساخته شده در ایران توسط نیروهای امنیتی سفارش و تأمین مالی می شوند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «در این مصاحبهها نام بسیاری از فیلمسازان تأثیرگذار ذکر شد و باعث ایجاد طوفانی در شبکه های اجتماعی ایران شد. رازی که سالها توسط مقامات و فیلمسازان وابسته آنها انکار و تمسخر می شد، ناگهان به اطلاع عموم رسیده بود.»
این اظهارات در حالی توسط عباسیان عنوان شده که حمایت نهادهای امنیتی از تولید آثار هنری امری مخفی نیست و سالهاست حتی مخاطبان عادی سینما نیز از این مساله اطلاع دارند.
نویسنده در ادامه این مطلب آوره است: «در حالی که سایر فعالیتها ، مانند استقرار حاکمیت خود بر تولید فرهنگی کشور ، نیاز به مانور نسبتاً قلمرو ناآشنا با این وجود ، سرانجام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با برنامه ریزی و بسیج دقیق ، موفق به ایجاد یک سنگر فرهنگی شد…»
اوج بیشتر با فیلمها و برنامههای تلویزیونی با انگیزه ایدئولوژیک شناخته شده
در ادامه این مطلب آمده است: «برای ایجاد این سنگر فرهنگی ، سپاه ابتدا به یک جبهه و سپس دست یاری فیلمسازان فداکار ایدئولوژیکی که وفاداری خود را ثابت کرده بودند ، نیاز داشت. در سال 2011 ، سپاه سازمان هنری و رسانه ای اوج را تأسیس کرد. وقایع پیرامون انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 ایران ، معروف به جنبش سبز ، در تلاشهای سپاه برای ایجاد این سازمان بسیار مهم بود و این وسیله ای است که از طریق آن از “حصار انقلاب” در برابر “حملات فرهنگی خارجی” دفاع می کند…سازمان اوج خود را به عنوان یک حرکت مصمم و قدرتمند تولید فرهنگی در خدمت اهداف سپاه و خواسته های داخلی،منطقه ای و حتی بین المللی تاسیس کرد. در حالی که فعالیتهای سازمان اوج شامل نمایشنامه ، آگهی های خیابانی ، نقاشی های دیواری و موزیک ویدیو است اما بیشتر با فیلم ها و برنامه های تلویزیونی با انگیزه ایدئولوژیک شناخته شده است. این تلاش برای شکل دادن به چشم انداز صنعت فیلم سازی ایران بدون سابقه نیست. در واقع ، چندین فیلمساز که اکنون با سازمان اوج فیلم می سازند از نسلی از فیلمسازان ایرانی آمده اند که در طی یک مبارزات فرهنگی مشابه فعالیت خود را در میان روزهای آرمان خواهانه پس از انقلاب 1979 آغاز کردند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای سازمان اوج و دیگر افرادی که نام آنها در مطلب مذکور ذکر شده درباره این مطلب است.
*توضیح: متن مذکور ترجمه کامل گزارش فوق نبوده و بخشهایی از آن به تشخیص سینمامثبت حذف شده است. همچنین متن مذکور با استفاده از سرویس ترجمه گوگل به فارسی برگردانده شده است.