سینما مثبت: در روزهای اخیر رسانههای فرهنگ و هنر اسامی متفاوتی از گزینههای احتمالی برای وزارت ارشاد دولت آینده را مطرح کردهاند. آنچه این روزها در ذهن اهالی هنر مطرح است این است که کدامیک از این گزینهها وزن لازم برای پذیریش این مسوولیت را دارند؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینما مثبت، وزارت ارشاد و انتخاب وزیر برای آن همواره از چالشهای جدی دولتها بوده زیرا هنرمندان از گروههای تاثیرگذار جامعه هستند و واکنش آنها نسبت به پدیدههای اجتماعی و سیاسی بازتابهای مختلفی پیدا میکند. به همین دلیل انتخاب وزیر برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همواره کاری سخت و پیچیده بوده و در زیر مجموعه وزارت ارشاد نیز بخشهای مرتبط با ممیزی کتاب،صدور پروانه ساخت و نمایش برای فیلمها و… نیز معمولا حساسیت فراوانی برای انتخاب مدیر وجود دارد. در روزهای گذشته نامهایی مانند: عزت الله ضرغامی،محمد سرافراز، وحید یامین پور، علیرضا مختار پور و… شنیده میشود. در میان این اسامی به نظر میرسد دو گزینه اول نزدیکی بیشتری به روش و روحیات معتدل رییس جمهور منتخب دارند. سرافراز نیز از آن جهت گزینه مناسبی است که در مدت کوتاه حضور در مدیریت سازمان صدا و سیما موفق به ایجاد تحولی گسترده در ساختارهای اداری این سازمان شد و از این حیث عملکرد او شباهت فراوانی به دوره دو ساله مدیریت آیت الله رییسی در قوه قضاییه دارد.
نکته مهم درباره وزارت ارشاد این است که وزیر نه یک نیروی اجرایی صِرف و توزیع کننده بودجه بلکه فردی است که باید خودش نیز صاحب وزن و اعتبار باشد تا بتواند در همراهی با هنرمندان این حوزه را آرام و بی حاشیه اداره کند. افرادی که در طول سالهای گذشته عهده دار این سمت بودهاند نیز اغلب چنین بودهاند.سید عباس صالحی،رضا صالحی امیری،علی جنتی،سید محمد حسینی،محمد حسین صفار هرندی،احمد مسجد جامعی،عطاالله مهاجرانی،سید مصطفی میرسلیم،سید محمد خاتمی و… چهرههایی بودهاند که در طول سالهای پس از انقلاب عهده دار مسوولیت این وزارتخانه بودهاند و در میان آنها به جز صفار هرندی،اغلب افراد چهرههایی معتدل و حتی محافظه کار بودهاند.
مهم تر از وزارت ارشاد در دولت آینده مسوولیت سازمان سینمایی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که سینما مثبت در روزهای آینده درباره آن بیشتر خواهد نوشت.