سینما مثبت: برنامه سینما معیار با موضوع بررسی سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر، در ارتباط تلفنی با رضا استادی (کارشناس رسانه) پنج شنبه ۱۳ خرداد از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینما مثبت،رضا استادی در مصاحبه تلفنی با برنامه «سینما معیار» گفت: عنوان جشنواره جهانی فیلم فجر تناسبی با این رویداد ندارند و شخصا در مطالب و نوشتههایم به جای این عبارت از «بخش بین الملل فیلم فجر» استفاده میکنم.
وی با تاکید بر اینکه واژه «جهانی» مناسب این رویداد نیست، اظهار داشت: متولیان جشنواره جهانی علاقه دارند معیارهای خودساختهی خودشان را به جای معیارهای جهانی جا بزنند.
این کارشناس رسانه تاکید کرد: جشنواره فیلم با جهانی گفتن، جهانی نمیشود.
وی با اشاره به این که سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر با یک سال تعویق برگزار شد، توضیح داد: بخش نمایش فیلمهای ایرانی بهترین بخش این جشنواره بود که مورد استقبال نسبی قرار گرفت.
رضا استادی با بیان این که برخی از آثار قابل تامل خارجی در جشنواره جهانی فیلم فجر اکران شدند، ادامه داد: از آنجایی که فیلمهای خارجی حاضر در این رویداد دربرگیرندهی کل فیلمهایی که در دنیا ساخته میشوند – گزینش نادرست – نیستند، ما نمیتوانیم قضاوت درستی درباره فیلمهای خارجی داشته باشیم.
وی افزود: حواشی جشنواره جهانی بیش از خود جشنواره مورد توجه قرار گرفت.
این کارشناس رسانه در مصاحبه با رادیو گفتوگو اضافه کرد: جشنواره جهانی فجر پس از گذشت شش سال هنوز در حد مبانی و مباحث اولیه باقی مانده است.
وی تصریح کرد: جشنواره جهانی فجر پس از انتخابات ریاست جمهوری مورد تغییر و تحول قرار میگیرد و احساس میکنم که در سال آینده چراغ این جشنواره خاموش میشود.
رضا استادی با اشاره به این که جشنواره جهانی در شش سال گذشته باید حداقل به یک نقطه اتکا میرسید، اظهار داشت: متاسفانه جشنواره جهانی فیلم فجر هیچ نقطه اتکایی ندارد.
وی با اشاره به این که سینماگران به جشنواره جهانی نمیروند، افزود: در حال حاضر افرادی به کاخ جشنواره جهانی میآیند که یا در این جشنواره شرکت کردهاند و فیلم دارند یا یک کار مشخصی از جنس خبرنگاری یا عضویت در ستاد برگزاری جشنواره را دارند.
این کارشناس رسانه ادامه داد: برگزارکنندگان جشنواره جهانی فجر بودجههای چند میلیاردی دریافت میکنند و در نتیجه کار، طلبکارانه از عیبهای خود دفاع میکنند.
وی تصریح کرد: جشنواره جهانی فجر منافع دستاندرکاران خود را تامین میکند و از قبال این رویداد سینمای ایران سود و ثمرهای نبرده و سینمای بین الملل ایران خارج از این جشنواره به مسیر خود ادامه میدهد.