سینما مثبت: در ادامه حرکتها و اتفاقهای عجیب بخش بین الملل فیلم فجر، این رویداد با هدف پُر کردن خلأ ناشی از عدم حضور تشکلهای صنفی در این رویداد اقدام به خلق تشکلی با عنوان «کانون منتقدان سینما» با ترکیبی از چند منتقد سینما و چند کارمند جشنواره کرده تا به فیلمهای خارجی جایزه بدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینما مثبت، روز گذشته در سایت جشنواره اعلام شد «برگزیدگان کانون منتقدان سینما در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند.» و در ادامه اعلام شد: «جایزه کانون منتقدان سینما، عصر روز سهشنبه، ۱۱ خردادماه در گذر اجتماعات پردیس چارسو محل برگزاری سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اعلام شد. براساس آرای داوران، «هلن» به کارگردانی آنتی یوکینن محصول کشور فنلاند دیپلم افتخار فیلم برگزیده را گرفت و فیلم «کوهستان جادویی» به کارگردانی اور شولا آنتونیاک، محصول کشور هلند دیپلم افتخار دومین فیلم برگزیده را از آن خود کرد.»
داوران این جایزه به ترتیب حروف الفبا متشکل از محسن آزرم، مجید اسلامی، آزاده جعفری، مهرزاد دانش، شادمهر راستین، آنتونیا شرکاء، سعید عقیقی، حسین عیدیزاده، کامیار محسنین، نسترن مولوی و کریم نیکونظر هستند. جالب اینکه مطابق اطلاعات درج شده در سایت جشنواره کامیار محسنین به عنوان مدیر ارتباطات بین الملل و شادمهر راستین به عنوان مدیر باشگاه و کارگاهها در این جشنواره مسوولیت داشته و حقوق دریافت میکنند.
پیگیری خبرنگار ما از این تشکل
خبرنگارما درخصوص ماهیت «کانون منتقدان سینما» و نحوه عضوگیری و زمان فعالیت این تشکل با مهرزاد دانش تماس گرفت اما دانش پاسخ به این سوال را به «سمیه علیپور» مدیر روابط عمومی جشنواره ارجاع داد. علیپور نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره ماهیت این کانون اعلام کرد: «این یک گروه داوری است و کانون به معنای انجمن یا صنف نیست و فقط یک گروه داوری است که متشکل از منتقدان سینما است برای گزینشی که انجام دادند که در دورههای قبل جشنواره نیز حضور داشتند.»
نکته جالب توجه اینکه این گروه داوری ظاهرا برای اعتبار بخشیدن به جایزه خود عنوان «کانون منتقدان سینما» را انتخاب کردهاند که از نظر قانونی و حقوقی حرکتی متقلبانه محسوب میشود چون خود را به گونهای معرفی کردهاند که در عالم واقعیت وجود ندارد! حالا فیلمساز بخت برگشته فنلاندی و هلندی را در نظر بگیرید که به تصور اینکه جایزهای از منتقدان سینمای ایران دریافت کرده ناگهان متوجه میشود این جایزه توسط کارمندان جشنواره به او داده شده است. قطعا افسردگی روحی چنین فیلمسازی دور از ذهن نیست.
اما بخش بین الملل فیلم فجر با این الگو میتواند در سالهای آینده با استخدام کارمندانی از اهالی سینما جوایزی با عنوان: کانون کارگردانهای پیشرو سینمای ایران، محل بازیگران جهانی سینمای ایران، تهیه کنندگان با سواد سینمای ایران و… نیز به فیلمها بدهد و از این حیث اقدام به بازارگرمی کند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای دست اندرکاران جشنواره درباره این مطلب است.