سینما مثبت: دبیر بخش بین الملل فیلم فجر که در طول ماههای گذشته بارها و بارها از پاسخ به سوال ساده «بودجه جشنواره» طفره رفته بود، در آخرین گفت و گوی مبسوط خود نیز بار دیگر از پاسخ به این سوال طفره رفته و مقاومتی جانانه نسبت به خبرنگار مطرح کننده این سوال نشان داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینما مثبت، شرایط ناشی از بیماری کرونا در روزهای اخیر سبب شده تا بخش بین الملل فیلم فجر در شرایط بهتری قرار بگیرد زیرا به دلیل کرونا سالنهای نمایش فیلم با یک سوم ظرفیت مشغول به نمایش آثار هستند و همین مساله باعث میشود تا زودتر فیلمها به سئانس فوق العاده برسد و از این حیث امتیازی خبری برای جشنواره فراهم میشود. البته جشنواره صرفا در بخش فیلمهای بلند به نمایش درنیامده ایرانی با استقبال مواجه است و که این مساله با توجه به حضور تعداد زیادی از خبرنگاران در پردیس چارسو و کنجکاوی آنها نسبت به تماشای جدیدترین فیلمهای سینمای ایران امری طبیعی است اما نکته قابل تامل این است که گاه تعداد مخاطبان فیلمهای خارجی به اندازه همکاران جشنواره در همان بخش مقابل سالن و اتاق آپارات است که البته این مساله در فضای مجازی بازتابهای فراوانی داشته است.
چرا عسگرپور از بودجه سخن نمیگوید؟
در فیلمهایی با مضمون پارتیزانی و چریکی همیشه جملهای وجود دارد که طی آن از چریکها درخواست میشود تا در صورت دستگیری بیست و چهار،چهل و هشت یا هفتاد و دو ساعت زیر شکنجه دوام بیاورند تا دیگر چریکها خود را به سلامت به مقصدی برسانند و سپس لب به سخن بگویند. حالا مقاومت عسگرپور در مقابل سوالهای خبرنگاران درباره بودجه جشنواره فجر یادآور چنین حرکتی است! او اخیرا در گفت و گو با خبرگزاری مهر در پاسخ به سوالهای زهرا منصوری خبرنگار مهر میگوید: «چرا باید چنین فضایی وجود داشته باشد و این سوالات مطرح شود. امروز هم وزارت ارشاد در راستای شعار شفافسازی که با اصل آن هم مسئله دارم که این بودجهها را اعلام میکند.»
عسگرپور در ادامه با آسمان- ریسمان بافتنهای مختلف از پاسخ به این سوال طفره رفته اما حسابی از خجالت تلویزیون که زمانی خودش کارمند و مدیر آن بوده درآمده و اطلاعات مختلفی را درباره تلویزیون به شرح زیر بیان کرده که مطالعه آن جالب است:
شاید به ذهنتان بیاید که مثلاً به ازای هر نیروی تولیدی حداقل ۳ نیروی پشتیبان نیاز است، اما اگر بشنوید امروز به ازای هر نیروی تولیدی در تلویزیون حداقل ۲۲ نیروی پشتیبان وجود دارد، آیا برق از سرتان نمیپرد؟
{در تلویزیون} در یک شورا کاری رد میشود، اما بعداً همان کار ساخته میشود…یا اینکه کاری در یک شورا مصوب میشود، اما به تولید نمیرسد. انواع و اقسام این حواشی را داریم. مثلاً من در شورایی تصمیمی درباره یک فیلم میگیرم، بعد یواشکی به گروه دیگری میگویم که جلوی تولید این فیلم را بگیرید! اینها هیچکدام شفاف نمیشود. پس واقعیت این است که در هیچ حوزهای شفافسازی مهم نیست!
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای تلویزیون و دبیر جشنواره جهانی درباره این مطلب است.