سینما مثبت: کیفیت نازل سریالهای رمضانی امسال بار دیگر مخاطبان سیما را غافلگیر و شوکه کرد و برای بساری از اهالی رسانه که از نگاهی تخصصی و کیفی آثار سیما را مشاهده میکنند این سوال را ایجاد میکند که به چه دلیل کارگردانها و تهیه کنندگانی که در سالهای نه چندان دور آثاری باکیفیت و جذاب خلق میکردند حالا دیگر خروجی فعالیتهایشان سریالهایی با این درجه کیفی نازل است؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینما مثبت، در میان اهالی تلویزیون اصطلاحی به نام ویدئو کبابی مشهور است که به فیلمها و سریالهایی اطلاق میشود که از نظر هنری و فنی کم ارزش هستند و صرفا ساخته شدهاند تا آنتن تلویزیون خالی نماند. علت بیان این واژه نیز وجه تشابه این آثار کم ارزش با أنواع نازل کباب کوبیده است که به جای گوشت ترکیبی از نان خشک و أنواع و اقسام افزودنیها در پخت آن به کار میرود.
در طول سالهای اخیر بخش عمدهای از تولیدات نمایشی تلویزیون به سمت ویدئوکبابی پیش رفته و سریالهای ماه رمضان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.این آثار با کمترین میزان دقت و حساسیت ساخته میشوند زیرا سیاستگذاران و سازندگان احتمالا از میزان اندک مخاطب این آثار خبر دارند و به همین دلیل به جای آنکه چنین آثاری داعیه تاثیر برمخاطب و فرهنگ سازی و…. را داشته باشند، صرفا به آثاری تبدیل میشوند که برای سازندگانش منفعت و بازدهی مالی دارد. به همین دلیل در چنین آثاری شاهد کمترین میزان نزدیکی مضمونی و محتوایی این آثار به واقعیتهای جامعه هستیم و حتی گاه منطقها و فرضهای اولیه داستان نیز محل تردید و سوال است. مثلا همین سریال یاور را نگاه کنید! چندین قسمت است که داستان حول و حوش قتل نیروی خدماتی دانشگاه در حرکت است و قرار است مخاطب باور کند که جوانی دانشجو که در حال تحصیل در رشته حقوق است برای کسب قبولی در امتحان مدنی هشت دست به اقدامی زده که به مرگ فردی منجر شده است. حالا این اتفاق نه در دانشگاه حقوق لاهه یا احتمالا دانشگاه کمبیریج و هاروارد بلکه در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب رخ داده است!! یعنی باور پذیر است برای چنین درسی فردی آن همه دلهره و هیجان و… را تحمل کند؟ حالا این مطلب را بگیرید و به سایر جزییات سریال تعمیم دهید.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای اهالی رسانه و تلویزیون درباره این مطلب است.