سینما مثبت: مترو تهران از مکان ها و فضاهای جذاب برای تولید آثار هنری است اما این فضا به شدت انحصاری اداره می شود و هنرمندان نیز برای ساخت هر اثری در آن با محدودیت های فراوان مواجه هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، این روزها اخباری درباره برگزاری نخستین جشنواره انیمیشن یک دقیقهای مترو، «مترو میشن» در رسانه ها منتشر می شود. جشنواره ای که مانند اغلب جشنواره ها، اعتلای فرهنگ شهروندی و ارتقای بیشتر سطح آگاهی مسافران کلانشهر زیرزمینی تهران را به عنوان هدف خود قرار داده است. موضوع های جشنواره نیز مترو، اخلاق و آموزش شهروندی، مترو و بانوان، مترو و کودکان، مترو و دستفروشان و مترو و فضای مجازی انتخاب شده است. این اتفاق در حالی رخ می دهد که انیمیشن به عنوان یک قالب گرانقیمت در حوزه فیلم سازی، معمولا محدود و منحصر به مقاصد خاصی است و عموما فیلم های تبلیغاتی و سفارشی در این حوزه ساخته می شود و کمتر پیش می آید هنرمندان بدون سفارش در این حوزه فعالیت کنند. در نقطه مقابل حوزه فیلم کوتاه و مستند سازی وجود دارد که مترو تهران برای گروه های فیلم سازی ضوابط سختگیرانه ای برای فعالیت در این حوزه تعیین می کند و فیلم سازان علاوه بر پرداخت وجه نقد باید ناظر این سازمان را نیز در تمام طول مدت کاری در کنار مانیتور و کارگردان تحمل کنند تا یک وقت با ثبت تصویر دستفروشان یا موارد دیگر در دوربین فیلم سازان، آسمان و زمین به یکدیگر نزدیک نشوند.
در چنین شرایطی انتخاب قالب های فانتزی و انتزاعی برای نمایش مسائل و معضلات این شهر زیرزمینی، به جای واقع گرایی و تلاش برای حل مشکل بیشتر نوعی پوشاندن صورت مسئله و فرار از واقعیت تلقی می شود تا اقدامی فرهنگی و اثر گذار.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاه های اهالی مترو درباره این خبر است.