سینما مثبت: با گذشت حدود سه ماه از فراگیری بحران کرونا در دنیا، سینمای ایران نیز مانند دیگر بخش های فرهنگی، هنری و اقتصادی از این ماجرا آسیب دیده است اما یکی از صنوف مهم و راهبردی سینما که اتفاقا آسیب بیشتری هم از این ماجرا دیده،تاکنون اقدام موثری در این حوزه انجام نداده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، منتقدان و نویسندگان سینمایی یکی از صنوف مهم و راهبردی خانه سینما هستند. صنفی که به واسطه حضور اهل قلم و چهره های شناخته شده مطبوعاتی در آن می تواند صاحب دیدگاه موثر و هدایت کننده باشد اما انجمن منتقدان به واسطه آنکه اعضای حاضر در شورای مرکزی آن فعالیت های دیگری دارند و در واقع فعالیت رسانه ای شغل اصلی آن ها محسوب نمی شود، کمترین میزان همراهی و همدلی صنفی را با اعضاء دارند و به همین دلیل در بحرانی مانند کرونا که بخش های مرتبط با مجلات،خبرگزاری ها و رسانه های سینمایی آسیب فراوانی دیده اند، شورای مرکزی این انجمن سکوت کرده و حتی در اندازه یک بیانیه اقدام به همدردی و همدلی با اعضاء نکرده است. سایت این انجمن مدت هاست تعطیل است و به روز رسانی نشده و حتی در بخش «درباره ما» نیز اطلاعاتی درباره این تشکل صنفی در صفحه مذکور وجود ندارد. جالب تر اینکه اطلاعات مربوط به جشن سیزدهم این انجمن که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد هنوز روی سایت وجود ندارد!
جست و جوی نام هر یک از اعضای شورای مرکزی با کلید واژه کرونا در فضای مجازی هم مخاطب را به این موارد می رساند:
مصاحبه 24 فروردین 99 خسرو دهقان با خبرگزاری تسنیم درباره اکران آنلاین خروج
مصاحبه 8 فروردین 99 جعفر گودرزی با خبرگزاری مهر درباره سریال پایتخت و برنامه های نوروزی
علت بی تفاوتی شورای مرکزی انجمن منتقدان نسبت به کرونا
یکی از مهم ترین دلایل بی تفاوتی اعضای شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی نسبت به وضعیت همکاران خود در ایام بروز و ظهور بیماری کرونا آن است که شغل و حرفه اصلی این چهره های موجه و فاخر روزنامه نگاری نیست و از این حرفه کسب درآمد نمی کنند تا حال و احوال افراد آسیب دیده از این اتفاق را درک کنند و به همین دلیل طبیعی است که با بروز بحران کرونا، آسیب چندانی به اقتصاد و معیشت آن ها وارد نشده است. طبق اطلاعات موجود، شغل اعضای شورای مرکزی انجمن منتقدان به شرح زیر است:
شاید اگر ترکیب حاضر در این شورا به فعالیت مطبوعاتی اشتغال داشت، با درک بهتر و ملموس تر از شرایط واقعی ناشی از کرونا، اقداماتی را برای رفاه حال صنف انجام می داد. انجمن منتقدان هرسال جنشی برگزار می کند که از سوی هنرمندان نیز با اقبال مواجه می شود و همین جشن می تواند زمینه ای برای جذب حامی مالی باشد. به همان ترتیب که کانون کارگردان های خانه سینما با اعطای تریبون خود به اعضای شورای شهر و شهردار توانسته برای خود نزد شهرداری مقبولیت ایجاد کند و در ایام نوروز و ایام کرونا جدا از مسیر خانه سینما برای اعضای خود هدیه و بُن دریافت نماید، انجمن منتقدان هم می توانست سرمایه اجتماعی خود را اینگونه در خدمت بهبود وضعیت معیشتی اعضای آسیب دیده خود به کار بگیرد اما متاسفانه چنین اتفاقی رخ نداده است.
پیگیری موضوع و پاسخ ماندن سوال های سینما مثبت
سینما مثبت با هدف اخذ پاسخ انجمن منتقدان به مطالب مطرح در این گزارش، موضوع را پیش از انتشار با جعفر گودرزی سخنگوی انجمن در میان گذاشت اما وی اعلام کرد پاسخ به این موارد در حوزه تخصصی رییس انجمن است. مطالب مذکور از طریق پیام رسان واتس اپ برای خسرو دهقان رییس انجمن ارسال شد که این منتقدِ گرامی هم با وجود مشاهده پیام، پاسخی به آن نداد. حال این سوال مطرح است که وقتی اعضای شورای مرکزی یک صنف حال و حوصله پاسخگویی و توضیح درباره فعالیت های خود را هم ندارند، آیا بهتر نیست با کناره گیری از مسوولیتی که حوصله و انگیزه چندانی برای اجرای دقیق آن را ندارند، زمینه را برای حضور افراد دیگر فراهم نمایند؟