سینما مثبت: کمتر از دو ماه دیگر به برگزاری بخش بین الملل فیلم فجر یا همان جشنواره جهانی فیلم فجر زمان باقی مانده است. نحوه اطلاع رسانی برگزار کنندگان این رویداد حاکی از آن است که در این دوره هم همچنان در بر همان پاشنه قدیمی میچرخد و مسوولان جشنواره به جای اطلاع رسانی واقعی و صحیح، مسیری دیگر را در پیش گرفته اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از ۲۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ۹۹ به دبیری محمدمهدی عسگرپور در تهران برگزار میشود. این رویداد ششمین سالی است که به صورت مستقل از جشنواره ملی فیلم فجر برگزار میگردد و شش سال برگزاری با هزینه سنگین مالی و اختصاص امکانات فرصت خوبی است تا یک رویداد به شکوفایی برسد و به وعده های عجیب و غریبی که برگزار کنندگانش داده نزدیک شود. یکی از وعدههای ارائه شده درباره این جشنواره، تبدیل کردن آن به رخدادی مهم در بخش فرهنگی منطقه است. منظور برگزارکنندگان قبلی از منطقه هم نه محدوده پُل حافظ و علاء الدین بلکه منطقه خاورمیانه است! حالا این روزها برگزار کنندگان جشنواره به جای آنکه درباره تاثیرهای برگزاری این رویداد در کشورهای دیگر سخن بگویند، آماری از مبادلات فیلم و فروش آن ها در بازار را منتشر کنند، پروژه هایی که تولید مشترک بوده و طی برگزاری این رویداد شکل گرفته را معرفی کنند، در حال بازنشر ویدئوهای آموزشی مربوط به دوره های قبلی این رویداد هستند گویی جشنواره ای با این هزینه و حجم بالا برگزار شده تا چند دوره آموزشی برگزار گردد. دورههایی که در زمانه جدید برای برگزاری آن نیازی به این حجم از کار تبلیغاتی نیست و به سادگی میتوان با یک دوربین موبایل در فضای اینستاگرام هم برگزار کرد و علاقه مندان را مثلا با شیوه فیلم نامهنویسی آشنا کرد.
امیدواریم محمد مهدی عسگرپور به عنوان دبیر جدید این رویداد، به جای به کارگیری چنین شیوههای غیر واقعی در برگزاری این رویداد، در زمانه دلار 16 هزار تومانی، یک جشنواره با معیارهای جهانی ـ نه اروپایی بلکه آسیایی ـ برگزار کند.
نویسنده: حمیده جهانگیر