سینما مثبت: شبکه نمایش خانگی یکی از فضاهایی است که در سالهای اخیر با تولید محتوایی جذابتر از تلویزیون توانسته مخاطبان فراوانی را جذب کند و البته چرخه اقتصادی خوبی را هم ایجاد کند. در چنین شرایطی بروز اشکالی محتوایی در یک سریال شبکه خانگی واکنشهای مختلفی را به دنبال داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی تحلیلی ـ خبری سینما مثبت، در موج به راه افتاده علیه سریال ممنوعه، صدا و سیما گزارشی تهیه کرده و در آن گفت و گویی با «محمد رضا عباسیان» را پخش میکند. گفت و گویی که از فضای پس زمینه آن مشخص است در زمان برگزاری بخش بین الملل فیلم فجر در اردیبهشت ماه 97 گرفته شده و عباسیان در آن میگوید: «وجود این حجم از محتوای نامناسب در شبکه خانگی نه یک بلاتکلیفی که ناشی از یک کوتاهی بزرگ فرهنگی است.»
جالب اینکه عباسیان در این گفت و گو به عنوان «منتقد فیلم» شرکت کرده نه کارشناس یا صاحب نظر شبکه نمایش خانگی! عباسیان در کارنامه کاریاش بیش از هرچیز مستند ساز میتواند محسوب شود و البته به واسطه مدیریت موسسه رسانههای تصویری و سپس دبیری یک دوره از جشنواره فیلم فجر، میتواند مثلاً دبیر سابق جشنواره فجر هم باشد اما قطعاً منتقد فیلم نیست و طبیعتاً این بهره برداری از مصاحبهای که پنج ماه قبل صورت گرفته برای نقد اثری که بعید است عباسیان در زمان مصاحبه آن را دیده باشد، به لحاظ حرفهای باید با اعتراض یا تکذیب یا حداقل توضیح وی همراه میشد و مثلاً عنوان میکرد که این گفت و گو کلی بوده و ربطی به یک اثر خاص ندارد اما این مدیر اسبق شمقدری نه تنها چنین توضیحی را عنوان نمیکند بلکه در اقدامی عجیب راه اندازی تشکیلاتی صنفی در حوزه نمایش خانگی را پیگیری میکند. فردی که بانی راه اندازی صنف است حتی اگر نقدی به عملکردها دارد باید آن را از مسیر صنف مطرح کند نه با ادبیاتی اینچنینی که رسانهای شدن آن، آبی به آسیاب مخالفان شبکه نمایش خانگی میریزد.
نکته قابل تأمل دیگر اینکه شهرت عباسیان بیشتر به واسطه مستند سازی است و اگر او در حوزه نمایش خانگی روزگاری حضور داشته، این مسئله نه انتخابی بلکه «انتصابی» بوده و عملاً او به عنوان یک فیلم ساز در این حوزه از سوی فعالان و دست اندرکاران به عنوان فردی مستقل به رسمیت شناخته نشده است.
به نظر میرسد عباسیان اگر حوزه مستندسازی را پیگیری نماید، توفیق بیشتری خواهد داشت.