سینما مثبت: چهار روز دیگر جشنواره فیلم فجر با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان میرسد. با نمایش اغلب فیلمهای حاضر در جشنواره تقریبا چشم انداز این رویداد مشخص شده اما سوال این است که داوران این دوره از جشنواره بر اساس چه متر و معیاری اقدام به داوری فیلمها خواهند کرد؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در این دوره از جشنواره فیلم فجر دو جریان غالب «فیلمهای ارگانی» و «فیلمهای تولید شده با سرمایههای عجیب!» بخش عمدهای از فضای جشنواره را به خود اختصاص دادند. این دو جریان نمایندگان متنوع و مختلفی در جشنواره دارند و فیلمهایی ساختهاند که به واسطه برخورداری از امکانات فراوان، آثاری هستند که میتواند نظر داوران را به خود جلب کند. البته قرار نیست داوران به پس زمینه آثار ساخته شده توجه کنند و صرفا باید اثر ساخته شده را قضاوت کنند اما در شرایط امروز سینمای ایران این خطر وجود دارد که برخی افراد برای خوش آیند جریان های صاحب قدرت و ثروت، با لابی گری در هیات داوران و تشکیل یک گنگ خاص! بخش زیادی از جوایز را به سمت یک یا چند فیلم خاص سوق دهند تا به واسطه این توجه، در آینده از نعمات خاص گروههای پُرقدرت برخوردار شوند!
سینما مثبت امیدوار است هیات داوران گرفتار چنین مسئله و حاشیهای نباشد و البته که دبیر جشنواره به عنوان صاحب این رویداد باید توجه ویژهای به این مسئله کند و مانع از بروز چنین آسیبی در جشنواره تحت امرش شود.
یکی دیگر از مخاطرات این دوره از جشنواره فجر، بی اعتنایی به جریانهای هوچی و اهل شلوغ بازی است. این جریانها متاسفانه دارای پشتوانه سنگینی هستند اما فاقد «اصالت» هستند و صرفا میخواهند با هیاهو بخش عمدهای از جوایز را از آن خود کنند. امید است داوران فیلم فجر در مواجهه با این افراد و آثار تولید شده توسط آنها دقت کافی را داشته باشند.
در این دوره از جشنواره فیلم فجر خسرو دهقان،محمد رضا فروتن،فرشته طائر پور، کمال تبریزی،حسن خجسته،بهرام بدخشانی و رسول صدرعاملی داوری آثار را به عهده دارند.