سینما مثبت: انتشار خبر استعفای مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و سپس واکنش های رسانه ای نسبت به آن، زنگ خطری جدی را برای سازمان هنری رسانه ای اوج به صدا درآورده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در تقسیم بندی های رایج «سازمان اوج» جزو بخش های اصولگرا طبقه بندی می شود. این بخش ها از گذشته به صورت سنتی در اختیار هنرمندانی بوده که محل اصلی تجمع آن ها «هیات اسلامی هنرمندان» است. این گروه از هنرمندان با روی کار آمدن دولت حسن روحانی از کلیه مسوولیت ها و مناصبی که در اختیار داشتند کنار گذاشته شده و جایگاه سنتی آن ها ـ یعنی تلویزیون ـ نیز فضای مساعدی برای پذیرش همه آن ها ندارد. بدیهی است در چنین شرایطی این گروه که یکی از لیدرهای اصلی آن «جواد شمقدری» رییس پیشین سازمان سینمایی است، توقع داشته باشند تا در نهادهایی مانند انجمن، روایت فتح، بخش هنری بسیج و… به کار گرفته شوند اما این روزها تمامی بخش های اینچنینی به نوعی زیر نظر سازمان اوج قرار دارد و حالا استعفای میرزاخانی هم نشان داد که حتی آب او ـ به عنوان مدیری با سابقه نسبتا قابل قبول ـ با اوج توی یک جوی نمی رود! اعتراض های اخیر رسانه نزدیک به شمقدری به انتصاب «حسین صابری» هم از همین جا نشات می گیرد.
مدیران منصوبی اوج چه کسانی هستند؟
در گزارش امروز شبکه خبری سینمای ایران از «حسین صابری» رییس جدید انجمن سینمای دفاع مقدس به عنوان فردی گمنام نام برده شده اما دست بر قضا صابری از چهره های فعال در سینمای ایران طی 35 سال گذشته است. او از طیف هنرمندانی است که کار خود را از حوزه هنری آغاز کردند. در فیلم های نسل اول حوزه به عنوان مدیر تولید و بازیگر حضور داشته و بعدها در تلویزیون مسوولیت تولید پروژه هایی مانند «خوش رکاب» و«خوش غیرت» را به عهده داشته است. صابری تهیه کننده فیلم های اولیه «خسرو معصومی» بوده و در سریال مختارنامه نیز حضوری موثر در گروه تهیه و تولید داشته است. البته میل او به گمنامی سبب شده تا ناشناخته باقی بماند اما مشکل این است که در مجموعه اوج نیروی مدیر شناخته شده ای وجود ندارد. وقتی عبارت «مدیران اوج» را گوگل درج می کنیم، تصاویر مدیران این مجموعه در دیدار با آیت الله جوادی آملی می آید.
هرچند اوج در سال های اخیر با بهره گیری از «ابراهیم حاتمی کیا» در بخش فیلم سازی حرکت هایی انجام داده اما در بخش های دیگر به جز چند فرد خاص همچون: حبیب والی نژاد،محسن برمهانی و علی افشار چهره هایی که برای اصحاب سینما شناخته شده باشند را جذب خود نکرده است. حال آنکه در میان اصولگرایان چهره هایی وجود دارند که حداقل در بخش اجرایی قابل اطمینان باشند.
طبیعی است ادامه این روند و عدم میدان دادن اوج به مدیران منتسب به طیف اصولگرا با اعتراض هایی همراه خواهد بود که رسانه ای شدن آن بیش از هرکس به ضرر اوج است و در آینده می تواند چالش هایی را برای این مجموعه به همراه داشته باشد.
مطالب مرتبط:
بسیج سازمان صدا و سیما، مقصد احتمالی میرزاخانی