سینما مثبت: انتشار هزینههای برگزاری جشنواره فیلم فجر که در طول سالهای گذشته همواره سؤال اصلی و البته بی پاسخ رسانههای مستقل از مسوولان جشنواره فیلم فجر بود، ابهامهای زیادی را درباره برگزاری این رویداد رفع کرده و حالا پاسخ پرسشهای زیادی مشخص شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت و طبق گزارش ایلنا، بودجه و هزینه سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش ملی بیش از ۱۱ میلیارد تومان و در بخش جهانی بیش از ۸ میلیارد تومان بوده است. ارقام مذکور به طور رسمی از سوی دولت اعلام شده و جالب است که در طول سالهای گذشته هربار دبیران جشنواره فیلم فجر با سوالی درباره بودجه این رویداد مواجه شدند، از پاسخ به آن طفره رفتند.
بر اساس اعلام مسوولان سینمایی، بودجه رسمی اختصاص یافته به کلیه فعالیتهای سینمایی در ایران رقمی در حدود 60 میلیارد تومان است که تقریباً یک سوم آن به برگزاری این دو رویداد اختصاص مییابد. رقم مذکور نیز برای برگزار کنندگان این رویداد که افراد و چهرههای محدود و مشخصی هستند «سود خوبی» را به همراه میآورد. اگر قرار باشد این پول در چرخهای طبیعی در سینمای ایران تولید شود، باید یک فیلم با فروش 40 میلیاردی ساخته شود یا اینکه چند فیلم ساخته شود که مجموع فروش آن به 40 میلیارد تومان برسد که کار بسیار سخت، زمان بر و پُر زحمتی است اما با برگزاری جشنوارههایی که حداکثر زمانی سه ماهه را از برگزار کنندگان به خود اختصاص میدهد، این «پول» تولید و میان برگزار کنندگان توزیع میشود. بدیهی است این رقم و عواید و منافع آن آنقدر زیاد هست که سینما در مقابلش «تعظیم» کند و هر مشکل و مسئلهای را برای برگزاری از پیش پا بردارد. همچنین طبیعی است برگزاری رویدادی با این حجم از نقدینگی قدرت فراوانی را برای برگزار کنندگان آن به دنبال بیاورد و بر همین اساس، سینمای ایران در مقابل این رویداد و برگزار کنندگان پُرقدرتش تعظیم نمایند.
بد نیست خبرنگاران حالا که این آمار و ارقام اعلام شده، جزئیات آن از قبیل: دستمزد دبیران جشنواره، هزینههای برگزاری، میزان اسپانسری دریافت شده و… نیز اعلام شود تا اهالی مظلوم و بی پناه سینما که از حداقلهای تأمین حرفهای ـ مانند بیمه ـ محروم هستند، بدانند که سهم آنها نصیب چه افرادی میشود و چه گروههایی دستمزدهای میلیونی برای برگزاری جشنوارههای فجر میگیرند؟!