سینما مثبت: رقابتهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری برخلاف پیش بینیها با شور و هیجان فراوانی دنبال شد و حالا در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، فضای کشور به عرصه زورآزمایی دو جریان «اصلاح طلب» و «اصولگرا» تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، روسای جمهور ایران در دورهای گذشته برای چهار سال دوم مسوولیت خود همواره مسیر آسانتری را پیش رو داشتند. آنها هم رقبای جدی نداشتند و هم به واسطه چهار سال اداره کشور، طیف گستردهای از مردم را همراه خود داشتند اما در این دوره «حسن روحانی» با شرایط پیچیدهای مواجه شد و برخلاف تصور اولیه که گمام میرود «محمد باقر قالیباف» و «ابراهیم رئیسی» نمیتوانند رقبای مهمی برای او باشند، کار به سمت و سویی پیش رفت که حالا رئیسی و روحانی برای رقابتی جدی و نفس گیر در صحنه باقی ماندهاند.
مشاهده فیلمهای تبلیغاتی و تجمعهای کاندیدای جناح اصولگرا نشان میدهد آنها برای پیروزی به میدان آمدهاند و در این مسیر هم بسیار مصصم هستند. رویه معمول انتخابات ریاست جمهوری در ایران به این صورت بوده که بعد از هشت سال مدیریت کشور توسط اصلاح طلبان، برای هشت سال بعدی جریان اصولگرا مسوولیت را به عهده میگرفته و بالعکس. حالا اگر در پایان چهار سال اول دولتی نسبتاً اصلاح طلب، مردم به جریان اصولگرا اعتماد کرده و قدرت را به دست او بدهند، میتوان از این مسئله درسهای فراوانی گرفت اما آیا قدرت گرفتن دوباره اصولگرایان به نفع این جریان است؟
به نظر میرسد اصولگرایان که مسیری پیچیده را برای تصدی ریاست جمهوری در پیش گرفتهاند؛ در صورت پیروزی در انتخابات با چالشهای مختلفی مواجه خواهند شد. اولین چالش این است که مجلس پیش روی آنها کاملاً یکدست نیست و برای کسب رأی اعتماد با چالشهایی جدی مواجه خواهند شد. دیگر اینکه در صورت پیروزی قطعاً جریانهای مختلف اصولگرایی از این پیروزی خواهان «سهم» خواهند بود و همین نکته میتواند به اختلافی درونی میان اصولگرایان منجر شود. مسئله بعدی «نامناسب بودن شرایط اقتصادی کشور» است که قطعاً آنها را برای عمل به وعدههایشان با چالش مواجه خواهد کرد. اصولگرایان هنوز از تبعات دوران هشت ساله ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد فارغ نشدهاند و قطعاً حضور چهرههای شاخص دولت نهم و دهم در تیم دولت دوازدهم اصولگرا، مسائل مختلفی را ایجاد خواهد کرد.
دلایل مختلفی وجود دارد که جریان اصولگرا در صورت کسب پیروزی در این دوره از انتخابات با چالشهایی جدی مواجه میشود. «کادر سازی» یکی از الزامهای اصلی کسب قدرت است و اگر جریانی بدون داشتن این پشتوانه قدرت را در دست بگیرد و بخواهد برای پستهای حساس و کلیدی خود از چهرههای قدیمی استفاده کند، قطعاً نتیجه مطلوبی نخواهد یافت.
به نظر میرسد جریان اصولگرا میتواند با بهره گیری از فرصت انتخابات دوازدهم، با به رخ کشیدن دوباره پایگاه مردمی خود و جذب طیفهای توانمند، برای انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری برنامه ریزی کند تا هم در شرایط مطلوبتر اقتصادی کشور را از دولت قبل تحویل بگیرد و هم با برنامههایی اجراییتر وارد میدان شود والا صرف نقد هشت سال گذشته و به دست آوردن دولت در شرایط فعلی مانند راه رفتن در جادهای سنگلاخ است که توان زیادی را خواهد گرفت.