اعتراض خانواده شهید احمد متوسلیان به فیلم «ایستاده در غبار»
درباره خانواده متوسلیان «خزعبل» ساختند
سینما مثبت:خانواده شهید متوسلیان با اعتراض به محتوای فیلم «ایستاده در غبار»، نسبت به نمایش برخی مطالب خلاف واقع در این اثر مستند ـ داستانی به شدت اعتراض و از عبارتهایی مانند: دروغ و خزعبل در توصیف این اثر استفاده کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، فیلم «ایستاده در غبار» با موضوع زندگی جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان محصول سازمان هنری ـ رسانهای اوج است که نمایش آن در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با واکنش مثبت اهالی رسانه و همچنین داوران فیلم فجر مواجه شد اما «امیر متوسلیان» برادر حاج احمد متوسلیان و نماینده خانواده متوسلیان، در مصاحبهای با روزنامه هنرمند، ضمن اعتراض به محتوای این اثر و عدم اطلاع خانواده از ساخت فیلم مذکور گفت: «بههیچعنوان در جریان نبودیم و در تحقیقاتی که برای فیلم ایستاده در غبار انجام دادهاند اصلاً سراغ خانواده شهید متوسلیان نیامدند تا صحت مطالب و موضوعات مطرح شده را بررسی کنند»
برادر جاویدالاثر متوسلیان در ادامه گفت: «قبل از ساخت فیلم سراغ همسایه، مغازهدار، بازاری و همه افراد متفرقه رفتهاند ولی سراغ ما نیامدند! وقتی به این حد با جزییات وارد زندگی خصوصی شهید میشوند، میبایست برای صحت تحقیقات از ما استعلام میگرفتند که متأسفانه به هیچ وجه این کار انجام نشد. بدون کوچکترین اطلاع فیلم تولید و رفت برای اکران در جشنواره فیلم فجر و ما فقط آنجا دعوت شدیم و کنار دیگران فیلم را دیدیم»
وی با اشاره به اعتراض خود به تهیه کننده فیلم درخصوص ورود اثر به زندگی خصوصی و طرح مسائل اشتباه در این اثر گفت: «بهعنوان مثال شخصیتی که بهعنوان پدر بنده در فیلم است از زمین تا آسمان با پدر مرحوممان اختلاف دارد. حتی به جهت شباهت ظاهری و رفتار و حرکات و همچنین صحبتهایی که پشت سر پدر با احمد آقا میگویندکه ایشان با حاج احمد روابط پدری و فرزندیشان بسیار سرد بوده که این مطالب دروغ محض است و همه خانواده میدانند که یوسف پدر و نور چشم ایشان، حاج احمد آقا بود. خانوادهای که پدرش سرد است و روابطی با فرزندانش ندارد چطور چهار فرزندش دکتر و مهندس میشوند. چطور حاج احمد متوسلیان در این خانواده پرورش پیدا میکند. متأسفانه در این فیلم طوری وانمود شده است که گویا حاج احمد در خانوادهای بی ارزش و سطح پایین بوده و به جبهه پناه برده است که از دست پدرش و خانوادهاش نجات یابد!»
از تماشای فیلم عصبی شدم
امیر متوسلیان با اشاره به ابهامهای پیش آمده برای دوستان و آشنایان از تماشای این اثر گفت: «از دوستان و آشنایان هرکسی که این فیلم را دیده است با بنده تماس گرفته و میگوید این چه مطالبی است که در فیلم علیه پدر و حاج احمد میگویند. من خودم در سینما وقتی این صحنهها را میدیدم آنقدر ناراحت و عصبی شده بودم که از فشار استرس پایم را به زمین میکوبیدم. باید بگویم من بههیچعنوان مضطرب نبودم. شاهد باشید این فیلم با من و خانواده چه کرده است. چطور به خودشان اجازه دادهاند یک چنین خزعبلات را علیه خانواده ما مطرح کنند. با کمال تأسف در این فیلم از پدر ما شخصیت بدی را ساختهاند و تصویری سرکش و یاغی و طغیانگر از حاج احمد به وجود آوردند که ایشان گویا مرتب دعوا میکرده و اگر هم با کسی دعواشان میشد تا طرف را نمیکشت رهایش نمیکرد! این جملهها در فیلم هست خودتان دیدهاید.»
حاج احمد را از خرمشهر کنار میگذارند
وی با اعتراض به قسمتی از فیلم که در آن برخورد تُند حاج احمد با شهید وزوایی به تصویر کشیده شده، میگوید: «چرا کمکم احمد متوسلیان را از آزاد سازی خرمشهر کنار میگذارند؟! عملاً حاج احمد به فراموشی سپرده شده در سالهای قبل دوم خرداد که میشد عکسی از حاج احمد در صفحات روزنامهها درج میشد بهعنوان فرمانده دلاور، حیدر صف شکن و فاتح خرمشهر معرفیاش میکردند. این اواخر همین هم دریغ میکنند، خرداد که میشود شعر محمد نبودی ببینی را پخش میکنند و چند تصویر از شهید جهانآرا برای فتح خرمشهر و عملاً حاج احمد را کنار گذاشتهاند.»
اعتراض به بینظمی اختتامیه
برادر جاویدالاثر متوسلیان با اشاره به دعوت جشنواره فیلم فجر از خانواده وی برای اهدای جایزه و تقدیر، از بینظمی شدید موجود در این بخش به شدت گلایه کرد و گفت: «وقتی که نوبت به ما رسید وقت تمام شد! و فقط مجری برنامه در آخر مراسم گفت گویا برادران بزرگوار این شهید عزیز هم سالن هستند، همین! بعد هم که مسئول تشریفات به بنده زنگ زدند که آقای متوسلیان خودتان بروید روی سن، بنده تعجب کردم و گفتم توقع دارید من جلوی این همه آدم بلند بشوم و سرم را پایین بیندازم و بروم روی سن! چون رفتارشان خیلی زشت بود، بنده اعتراض کردم و عوامل برگزاری به آقایان اطلاع دادند که از ما دلجویی کنند!»
اجازه نمایش عمومی فیلم را نمیدهیم، مگر اینکه…
برادر شهید متوسلیان با اشاره به گفتوگو با رئیس سازمان سینمایی درخصوص اشکالهای فیلم گفت: «به هیچ وجه اجازه نمیدهیم فیلم اکران شود. به آقای ایوبی گفتم که اگر این فیلم با این وضعیت اکران شود شکایت میکنیم و تا آخر هم ایستادهام. اتفاقاً به کارگردان و تهیه کننده محترم هم گفتم که کاری نکنید که هزینههایی که برای ایستاده در غبار کردهاید از بین برود. باز هم میروم خدمت آقای ایوبی و پیگیر این موضوع هستم.»
سابقه نقدهای مشابه به آثار قبلی
در سالهای اخیر ساخت فیلم و سریال با موضوع زندگی شخصیتهای واقعی همواره مورد اعتراض بوده که آخرین نمونه آن سریال «معمای شاه» است که تفاوت سنی بازیگر نقشهایی همچون: «حسین گلگلاب» و «روحالله خالقی» باعث بروز برخی اعتراضها شد. سازمان اوج هنوز نسبت به این مطلب واکنشی نشان نداده است.