این پولها حال عمار را «خراب» میکند
سینما مثبت:در روزهای اخیر بحث و جدلهای فراوانی بر سر بودجه جشنواره عمار صورت گرفته و اعلام شده بودجه چهار میلیارد تومانی که نمایندگان مجلس برای برگزاری این رویداد در سال 1394 در نظر گرفتهاند، به این رویداد اختصاص داده نشده است. حال سؤال این است که این بودجه چه تأثیر مثبت یا منفی میتواند در برگزاری این رویداد داشته باشد؟
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، دبیر اجرایی چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار در مصاحبهای اعلام کرد: «این جشنواره سال گذشته تنها ۷۰ میلیون بودجه از وزارت ارشاد دریافت کرد اما امسال هنوز جوابی به درخواست ما داده نشده است.» دبیر این جشنواره نیز اعلام کرده بد سازمان سینمایی بودجه مصوب این رویداد را پرداخت نکرده است. در واکنش به این مسئله، سازمان سینمایی روز گذشته در خبری اعلام کرد: «در سال ۱۳۹۴ هیچ ردیف بودجه یا اعتباری بهعنوان جشنواره مردمی فیلم «عمار» به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ نشده است، بنابراین گفتههای دبیر جشنواره «عمار» نادرست و خلاف واقع است.»
حالا امروز در روزنامه جوان مطلبی درجشده که خبر میدهد نمایندگان مجلس شورای اسلامی بودجهای چهار میلیارد تومانی را در سال 1393 برای این رویداد در نظر گرفته بودند. این بودجه در حالی تخصیصیافته که وزارت ارشاد قاعدتاً وظیفهای برای حمایت از تکتک جشنوارههایی که ثبت رسمی شدهاند ندارند و بسیاری از رویدادها حتی رقم بسیار اندکی هم نمیتوانند از سازمان سینمایی دریافت کنند.
باید به این مسئله هم توجه داشت که جشنواره ارزشمند و دوستداشتنی عمار با عنوان «جشنواره مردمی فیلم عمار» برگزار میشود. معنا و مفهوم مردمی هم کاملاً مشخص است. یعنی با حداقل هزینه و حداکثر بهرهوری. چیزی در مایههای «جهاد سازندگی» یا همین «اردوهای جهادی» که ثمرات شگفتانگیزی داشتهاند و حرکتهای در ظاهر کوچک آنها، دستاوردهایی بهمراتب بیش از حرکتهای رسمی و حاکمیتی داشته است.
در چنین شرایطی برگزارکنندگان جشنواره عمار بهجای آنکه با مراجعه به نهادها و دوایر دولتی و حکومتی به دنبال جذب بودجههای کلان باشند، بهتر است توان و انرژی خود را صرف برگزاری مردمی این رویداد نمایند و برخلاف رویه معمول جشنوارهها که صرفاً برای عدهای خاص برگزار میگردد، راه خود را به دل مردم باز کنند.
چهار میلیارد با جشنواره عمار چه میکند؟
این جشنواره بخشهای درخشان و جذابی دارد. مثل همان نمایش فیلم در مساجد و یا اکرانهای مردمی که اتفاقی ارزشمند و بیبدیل در سینمای ایران است و باید الگوی دیگر جشنوارهها نیز باشد. حالا تصور کنید ناگهان بودجهای چهارمیلیاردی به این رویداد تزریق شود و به عبارتی «بوی پول به مشام برخی افراد» بخورد. تجربه ثابت کرده در چنین شرایطی پس از مدتی جشنواره چنان متورم میشود که هرسال برای برگزاری به بودجههای بیشتری نیاز پیدا میکند؛ مثل همین جشنواره فیلم فجر. در ادامه نیز اتفاقی که رخ میدهد، حضور و شاید بهتر است بگوییم نفوذ افرادی در کسوت «برگزارکننده حرفهای» در ساختار این جشنواره معصوم و خرجتراشیهای بیهوده است و ممکن است خیلی زود عمار حتی این برگزارکنندگان صدیق و خالص خود را نیز از دست بدهد و کار دست عدهای از افراد ظاهراً ارزشی بیفتد که صرفاً دل در گرو جذب منابع مالی این رویداد دارند. حتی وقتی این رقم جذب شد، دیگر کسی محض رضای خدا برای این جشنواره کار نخواهد کرد و همه چیز پولی خواهد شد. اینگونه میشود که نهال ارزشمند عمار، از رشد و نمو باز میایستد و این جشنواره هم میشود یکی از همین رویدادهای کم اثری که سالهاست شاهد برگزاری آن هستیم.
توصیه سینما مثبت به عماریون
سینما مثبت ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس فعالیتهای این گروه ارزشی و مؤمن، اکیداً پیشنهاد میکند حتی اگر نهاد و یا سازمانی خواست بدون منت و به راحتی هم به آنها پول بدهد قبول نکنند؛ چه برسد به آنکه بخواهندشان و منزلت جشنوارهای که نام صحابه پیامبر بر خود دارد را صرف دریافت بودجههای میلیاردی کنند که در نهایت امر، جشنوارهای اینچنین خالص و بی ریا را از مسیر خود خارج میکند.