در حاشیه انتصاب جدید رییس سازمان سینمایی:
آقای ایوبی! این آدم ها چه ربطی به سینما دارند؟
سینما مثبت:عملکرد مسئولان سینمایی جدید در دو سال اخیر با اظهارنظرهای مختلفی از سوی رسانهها و متصدیان سینما مواجه بوده است. گذشته از برخی نظرهای مغرضانه، به برخی از حوزههای فعالیت مسئولان سینمایی انتقادهایی جدی وارد است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، یکی از جدیترین انتقادهایی که به سیستم مدیریت ایوبی وارد است، به کار گرفتن افرادی با تواناییهای غیر مرتبط و نیز چهرههای تکراری در مسئولیتهای حساس است. انتصاب «سید مصطفی ابطحی» یکی از مدیران جدید ایوبی است که بهعنوان «قائممقام اقتصاد سینما و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری» فعالیت داشته و حالا بهعنوان مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری نیز منصوبشده است. ابطحی که درزمینه علوم سیاسی دارای مدرک دکترا است،فعالیتی در عرصه سینما نداشته و مشخص نیست ایوبی به چه دلیل مدیری که پیشازاین در زمینهٔهایی همچون: مدیرکل امور شوراهای وزارت کشور، قائممقام ستاد برگزاری سیامین سالگرد انقلاب اسلامی، عضو شورای رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان وزارت کشور، مدیر اجرایی صندوق توسعه محلی وزارت کشور، دبیر کارگروه توسعه و سلامت اجتماعی وزارت کشور، مدیرمسئول و صاحبامتیاز هفتهنامه ندا، دبیر کل شورای تجاری مشترک ایران و عربستان، رئیس واحدهای دانشگاه آزاد زنجان و شیراز و …را در سوابق خود دارد؛ بهعنوان مدیر مجموعهای سینمایی انتخاب کرده است؟
طبق اطلاعات رسیده به سینما مثبت، ابطحی شناخت چندانی هم از روحیات اهالی سینمای ایران ندارد و این روزها به مرور در حال آشنا شدن با حال و هوای شخصیتی برخی از چهره های مهم و تاثیر گذار سینمای ایران است!
در روزهای اخیر ابطحی «مهدی مسعود شاهی» را بهعنوان مشاور خود انتخاب کرده که با توجه به سوابق ابطحی در سینما، میتوان پیشبینی کرد مسعود شاهی قرار است نقشی فراتر از یک مشاور ساده در این موسسه به عهده داشته باشد و احتمالاً او «مدیر در سایه» این موسسه خواهد بود. این اتفاق در شرایطی رخداده که تخصص اصلی مسعود شاهی نه در عرصه سینمای خانگی بلکه در زمینه پویانمایی است.
مسعود شاهی هماکنون «مشاور فرهنگی» شبکه دو سیما نیز هست و با این توصیف مشخص نیست این مدیر بازنشسته چه ارزشافزودهای برای شبکه نمایش خانگی میتواند داشته باشد؟!
دور باطل مدیران
در سینمای ایران گروهی از مدیران در دورههای مختلف میروند و دوباره میآیند. «علیرضا رضاداد» یکی از این افراد است که در دورههای مختلف مسئولیتهایی را به عهده داشته و در دوره ایوبی نیز جزو تصمیمگیرندگان اصلی حوزه سینما بوده است. انتصاب چهرههای تکراری یا بیربط برای مسئولیتهای مهم سینما باعث ناامیدی و سرخوردگی اهالی سینما میشود. حداقل انتظاری که از سکانداران جدید فرهنگ و هنر ایران میرفت این بود که در دولت یازدهم حداقل تغییری اساسی در ترکیب مدیریتی ایجاد شود و افرادی تازهنفس و خوشفکر وارد این عرصه شوند. از سال 1392 و با آغاز فعالیت دولت یازدهم، سینمای ایران با «حجتالله ایوبی» بهعنوان سکاندار جدید سینمای ایران آشنا شد. این مدیر تحصیلکرده و خارجدیده که برخلاف چهرههای پیشین این عرصه، منافعی هم در سینما ندارد شروع دلگرمکنندهای در عرصه مدیریت سینمایی داشت اما حالا باگذشت دو سال به نظر میرسد ایوبی هم گزینه ایده آلی برای سینمای ایران نبوده و متأسفانه این باور در میان اهالی سینما تقویتشده که حتی ویژگیهای شخصیتی همچون: تحصیلات دانشگاهی، مسئولیتهای فرهنگی، حضور در خارج از کشور و… نیز نمیتواند گرهی از مشکلات سینمای ایران باز کند و فرقی میان مدیر تحصیلکرده و مدیر عادی نیست!
امید است ایوبی با اصلاح این روند، تجربهای مثبت از خود در ذهن اهالی سینما بهجا بگذارد.