گزارش تامل برانگیز بازرس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایى ایران
انشاءالله نمک انجمن منتقدان نگندیده باشد!
سینما مثبت: در آستانه برگزاری مجمع عمومى عادى سالیانه انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایى ایران، «امیر فرض اللهی» از منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و بازرس علی البدل این انجمن در گزارشی افشاگرانه، به بروز برخی تخلفات در انجمنی اشاره کرد که به طور طبیعی مسوولیت نظارت محتوایی بر فعالیتهای دیگر بخشهای سینمای ایران را به عهده دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در این نامه که با عنوان «گزارش بازرس جانشین {علی البدل} انجمن منتقدان و نویسندگان سینما به اعضاء» درج گردیده، مواردی به برخی اعضاء نسبت داده شده که ممکن است جنبه حقوقی داشته باشد. بر همین اساس، ضمن محترم شمردن حق این عزیزان جهت درج توضیح و پاسخشان در این رسانه، متن نامه جهت روشنگری منتشر میگردد. البته سینما مثبت پیشتر نسبت به روند فعلی انجمن هشدار داده بود که برخی از این مطالب را میتوانید در انتهای این متن در بخش «مطالب مرتبط» مشاهده کنید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حضور محترم اعضای پیوسته و وابسته انجمن منتقدان؛ از انجا که بازرس اصلی، عضو قبیله است و یازده سال میگذرد که در انجمن قبیله معنای یک نفر را دارد و او هم از بدو پیوسته شدنش به شورای مرکزی انجمن رها یافته و در این مدت آدمهای مختلف در شورا را به انحای مختلف به بازی گرفته تا به مطامع شخصی خود برسد، اینجانب وظیفه دارم گزارشی راستین را درباره اتفاقاتی که در این تنها صنف نویسندگان و منتقدان سینمای کشور به عرض شما که صاحبان اصلی انجمن هستید و بزرگترین ارکان آن به حساب میآیید، عرضه دارم.
یک. از انجا که بزرگترین شاخص اخلاقی کار صنفی؛ داشتن روحیهای غیر منفعت طلب وترجیح منافع جمعی به شخصی است؛ این تفکر در دو نفر از اعضای ثابت شورای مرکزی یازده سال اخیر انجمن نه تنها وجود نداشته بل آانکه تماما در جهت کسب منافع شخصی خویش گام برداشتهاند و با عنایت به این موضوع دو شورای مرکزی ۵سال گذشته هیچگونه فعالیتی در راستای اهداف اساسنامه انجمن بخصوص در احقاق بندهای {الف} {ه} و {و} که در فصل دوم اساسنامه انجمن وظیفه ذاتی شوراهای مرکزی قلمداد شده و همانا دفاع و تثبیت حقوق صنفی و حرفهای اعضا و فعالیت به منظور فراهم کردن جبران خسارات ناشی از بیکاری و تلاش در جهت گسترش زمینه فعالیت حرفهای و تداوم کار برای اعضا در مطبوعات میباشد، انجامی صورت نگرفته و حتی در برابر اعضایی که با مدیران مسیول مطبوعه خود دچار مشکل شدهاند به جای رایزنی با آنها جواب غیرمسیولانه دادهاند و تلاشی در جهت کسب و احقاق حقوق از دست رفته اعضا با کارفرمایان انها ننمودهاند چرا که انجمن را محلی برای تامین خواستههای شخصی، گسترش ارتباطات خویش در سینما و مطبوعات برای کسب جایگاهی بهتروارتقای جایگاه تریبونی خویش پنداشتهاند.
دو. یکی از اعضای شورای مرکزی در دوسال اخیر بواسطه عنوان خود در شورا سو استفاده کثیری از موقعیت خود داشته و با دور زدن انجمن و انجام امور ارجاع شده از سوی مراکز دولتی و خصوصی به انجمن توسط خویش و انکار صنف و روحیه صنفی اقدام به عقد قرارداد با دو جشنواره اخیر فیلم فجر و سینما حقیقت در برگزاری جلسات نفد و بررسی به صورت شخصی و کسب منفعت برای خویش و استفاده حداقلی از اعضایی که خود میپسندد، سو استفاده مطلقی در این باره از جایگاه خود داشته و با رفتاری بسیار غیر مسولانه و دیکتاتور مابانه به کنترات چی جلسات نقد وبررسی فیلم در ایران تبدیل شده و در مراکز فرهنگی و… مافیای نقدوبررسی تشکیل داده است. موضوع مورد اشاره بزرگترین دلیل استعفای طهماسب صلح جو از ریاست انجمن در اسفند۱۳۹۲ بود. سو استفادهای که در تاریخ انجمن بیسابقه است و میطلبد در راستای جمهوریت نظام، مجمع عمومی انجمن کمیتهای را مامور تعدیل اساسنامه کند به نحویکه حضور اعضای پیوسته در شورای مرکزی را به صورت پی در پی جایز نشمارد و و پس از یک بار حضور در شورای در شورای مرکزی بعدی حق کاندیدا شدن نداشته باشد تا بدین گونه تکثر افکار بیستری در ادوار شوراهای مرکزی انجمن حاکم شود و زمینه سو استفادههای اینچنینی فراهم نیاید و شوراهای مرکزی در راستای اهداف اساسنامه و در جهت تامین خواستههای صنفی اعضا گام بردارند.
سه. تراژدی روزگار ماست که در هنگامه بسته شدن خانه سینما در سالهای گذشته توسط سلیقهایترین دوره مدیریت دولتی تاریخ سینمای ایران، کسی رییس انجمن منتقدان بود که تاکنون حتی یک نقد مکتوب در مطبوعات ندارد و بواسطه لابیگری و التماس دعا به مدیران قبلی سینمای ایران، سو استفاده تام و تمامی از جایگاه صنفی خود داشته و با پول دولت به جشنواره کن در فرانسه و جشنوارهای سینمایی در تونس رفته و به کعب المراد خویش رسیده و غیر مسولانهترین رفتارها را در دوره ریاست خود از ابتدای تشکیل انجمن تاکنون، از خود رقم زده است.
چهار. در اغلب جشنهای انجمن بواسطه اینکه یک طیف خاص در ۱۱سال اخیر بر انجمن حاکم شدهاند، فقط بخش اندکی از اعضای انجمن در برگزاری… داوری و عاملیت در اینگونه مراسمها حضور داشتهاند و بقول آن منتقد روزنامه صبا، موقعیتهای عالی برای شخص ریس و آنها که در پسند اویند بوده و امتیازات حداقلی برای سایر اعضا. و این الگوواره رفتاری حاکم بر انجمن بخصوص در پنج سال اخیر باعث بسیاری از سو تفاهمات بین اعضا شده و برخی انجمن را ملک شخصی خود بپندارندو برای خود بواسطه آن موقعیتهای فراوان ایجاد کنند.
پنج. عضویت در انجمن برای نسل جدید رسانهها خواسته معقولی است که شخص رییس فعلی انجمن در برابر متقاضیانی که کاملا شرایط عضویت در انجمن را دارند بواسطه اینکه از رسانه ایشان خوشش نمیآید و یا گرایشات ان رسانه موافق با نظرات ایشان نیست به درخواست این متقاضیان پاسخ واهی داده و خلاف اساسنامه انجمن عمل کرده است چرا که ملاک عضویت افراد دارا بودن شرایط تخصصی در حوزه سینماست و رفتارخارج از این شاخصها برخورد سلیقهای محسوب میشود.
شش. شوراهای مرکزی دو دوره اخیر انجمن {که پنج سال طول کشیده است} به هیچ وجه در قبال امتیازهایی که توسط سایر نهادها از قبیل طرح ترافیک خبرنگاری و… به اعضای انجمن اعطا شده پاسخگو نبوده و در پی مراجعه اعضا به افراد مسوول در شورا، پاسخ مسیولانهای به اعضا داده نشده و این قبیل امتیازها فقط در اختیار اعضای شورای مرکزی قرار گرفته واین بدور از بندهای اساسنامه و انصاف است.
هفت. نگارش و ارائه این گزارش از آنجا که قرارم با خودم در زندگی، ترجیح دادن حقیقت برمنافع شخصیام است، تنها در جهت روشنگری ست و عصبانیت سو استفاده کنندگان از انجمن در قبال بنده به خاطر ارایه این گزارش و سرزنش انها و طرفدارانشان را به جان میخرم تا حقایقی را بیان کرده باشم.
ارادتمند همه اعضا ـ امیر فرض اللهی /بیست و ششم ابان هزارو سیصدو نود و چهار
مطالب مرتبط: