آقای ایوبی! این بار به مردم احترام بگذارید
سینما مثبت:حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی کشور امروز در اظهارنظری عجیب با اشاره به نبودن فرهنگ در سبد خانوار، تلویحاً خواستار افزایش برگزاری جشنوارههای سینمایی در کشور شد. جشنوارههای مورد اشاره ایوبی هرسال بخش عمدهای از بودجه فرهنگ و هنر کشور را میبلعند و عملاً مخاطب مردمی هم ندارند.
سینما پلاس،سینما مثبت، تی وی پلاس،plus،ایوبی، سفر به چین، جشنواره های سینمایی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، جشنوارهها در ایران بهجای آنکه از وجه ای مردمی برخوردار باشند و مخاطبان واقعی سینما بتوانند در آن فیلمهای مورد علاقه خود را تماشا کنند، به سفرهای شبیه هستند که برای عدهای خاص از اهالی سینما پهن میشود و البته مدیران سینمایی نیز با حضور در افتتاحیه و اختتامیه این رویدادها، آلبوم عکسهای یادگاری خود با هنرمندان را پُربارتر و متنوعتر میکنند. حاشیه این اتفاق هزینههای میلیاردی برگزاری این رویدادهاست که روز گذشته در خبر سینما مثبت به آن اشاره شد که برخی از این رویدادها 12 میلیارد تومان هزینه روی دست سینمای ایران میگذارد که برابر با بودجه تولید یک سوم فیلمهای سینمایی است. جزئیات این خبر را میتوانید در «اینجا» بخوانید.
ایوبی با این حرف موافق نیست
رییس سازمان سینمایی در تازهترین مصاحبه خود اعلام کرده است: «ایران کشوری است که در آن کالای فرهنگی تولید میشود، اما در سبد کالای مردم نیست. با این حال ما تلاش میکنیم با زیاد کردن سینماها و برگزاری جشنوارهها فرهنگسازی کنیم. اگر فرهنگ در سبد کالای مردم قرار بگیرد هر فردی با در نظر گرفتن همه هزینههایی که در زندگی دارد، سینما را هم در آن سبد قرار میدهد و خودش را ملزم به دیدن فیلمها و کالاهای مختلف فرهنگی کشور میکند.»
پول مردم صرف صندلیهای خالی میشود
ایوبی ضمن مخالفت با این جمله که برخی میگویند تعداد جشنوارهها در کشور زیاد است، گفت: «من با این حرف موافق نیستم. به نظرم کشور ما ظرفیت برگزاری جشنوارههای مختلف را دارد. کشورهایی که تولیدات کمتری از ما دارند، سالانه جشنوارههای زیادی برگزار میکنند. از طرفی در ایران خیلی بهانههای فرهنگی برای جمع شدن دور یکدیگر نداریم و در این شرایط، این جشنوارهها باعث میشوند علاوه بر تازه کردن دیدارها، مردم هم از فعالیتها در این عرصه باخبر شوند.»
امیدواریم رییس سازمان سینمایی به این سؤال پاسخ دهد که منظور از جشنوارههایی که مردم در آنها حضور پیدا میکنند کدام است؟ آیا احیاناً جشنوارههایی مانند بینالملل فیلم فجر و یا فیلم شهر است که با صندلیهای خالی برگزار میشوند و مجوز برگزاری شان را هم از سازمان سینمایی دریافت میکنند؟! اگر مردم نخواهند با بودجه عمومی کشور جشنوارهای برگزار شود چه روشی برای اعتراض دارند و چطور باید این مسئله را به گوش مسئولان برسانند؟ آیا رییس سازمان سینمایی میتواند در جهت احترام به مردم بودجه برگزاری جشنوارههای دو سال اخیر را به شکل شفاف منتشر کند تا مردم در خصوص لزوم یا عدم ضرورت برگزاری این جشنوارهها تصمیم بگیرند؟