اتفاق «شگفتانگیز» در مطبوعات ایران
سینما مثبت:در اتفاقی شگفتانگیز و عجیب در مطبوعات ایران، خبرنگار یکی از روزنامههای صبح یک مسئول اجرایی را بهجای شخصیتی سیاسی اشتباه گرفت و با او مصاحبه کرد!
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، «کامبیز نوروزی» از حقوقدان های شناختهشده در حوزه رسانهها، امروز در صفحه خود در فضای مجازی ماجرای مصاحبه خبرنگار روزنامه «آرمان» با «اکبر عبدی» را به شرح زیر روایت کرده است: روز یکشنبه دهم خردادماه روزنامه آرمان مصاحبه ای به نام عباس عبدی منتشر میکند. این مصاحبه با عنوان «خردگرایی مولد خرداد 76دیگری است» با عکس تقریباً تمامقد عبدی در نیم تای بالای صفحه یک کار میشود. عباس عبدی همان روز در صحبتی که باهم داشتیم گفت که اصلاً و مطلقاً چنین مصاحبه ای با آرمان انجام نداده است. در تماس او با خبرنگاری که مصاحبه توسط او انجامشده و با مبادله چند ایمیل و ارسال فایل صوتی مصاحبه، معلوم میشود همکار روزنامهنگار ما شماره تلفنی را گرفته و باکسی صحبت میکند و بعد از سلام و معرفی با این جمله آغار میکند که «آقای عبدی به نظر شما دوم خرداد در سیاست کشور تکرار میشه..» مصاحبه را شروع میکند. (بعداً معلوم میشود که طرف صحبت یکی از معاونین وزارت صنایع است و بنده خدا از کل ماجرا بیخبر و متوجه نشده است که خبرنگار او را به نام عبدی خطاب کرده است). نهایتاً اینکه سخنان معاون وزیر که طبیعتاً متضمن تحلیلها و دیدگاههایی متفاوت از نگاه عبدی است، به نام عباس عبدی منشر میشود. اشتباهی شگفتانگیز و مطلقاً غیرحرفهای، که کمتر ممکن است رخ بدهد».
انتقاد از رفتار غیرحرفهای روزنامه آرمان
در ادامه این مطلب با اشاره به رفتار غیرحرفهای این روزنامه آمده است: «در پی این ماجرا عبدی در ابتدا از روزنامه میخواهد که این خطا را با درج توضیح جبران کند اما این اتفاق نمیافتد. بالاخره در نامه ای برای آرمان میفرستد که بازهم روزنامه تاکنون از درج این تکذیبیه، که بیشک حق قانونی ذینفع (در اینجا، عباس عبدی) و تکلیف قانونی و اخلاقی نشریه (در اینجا، روزنامه آرمان)است، خودداری میکند و این استنکاف، ابعاد بدتری به اصل اشتباه میدهد.
نگرانی بابت از بین رفتن اخلاق حرفه ای
این روزنامهنگار در ادامهآمده مینویسد: «معتقدم روزنامهنگاری ایران در این دو دهه بهصورت کمی و کیفی رشد و توسعه قابلاعتنایی داشته اما به بنده این اجازه را بدهند که عرض کنم خطای بزرگی است اگر تصور کنیم فقط فشارها و تضییقات بیرون از این حوزه به روزنامهنگاری و آزادی مطبوعات آسیب وارد میکند. نگرانی ام از آن است که احساس میکنم نقض اخلاق حرفه ای در رسانهها (اعم از مطبوعات و سایتها) در حال رواج است. این خطر بزرگ را برای جریان آزاد اطلاعات و تثبیت حقوق و آزادی مطبوعات دستکم نگیرید. جامعه روزنامهنگاری باید پیش و بیش از دیگران از قدرت نظارتی خود بر اخلاق حرفه ای استفاده کند نقض اخلاق به سنت جاریه بدل نشود.»