. در این دوره از جشنواره نیز مسئولان اقدام به پرداخت تمامی هزینههای شرکتکنندگان همچون: هزینه هتل، هزینه هواپیما و… کردهاند حالآنکه اغلب جشنوارههای دنیا صرفاً بخش محدودی از هزینههای میهمان را میپذیرند و در اغلب موارد فقط هزینه سه روز هتل به آنها پرداخت میشود.
با جشنواره فیلم فجر ـ 56
جشنواره فیلم فجر بیتوجه به «اقتصاد مقاومتی»
سینما مثبت: جشنواره فیلم فجر در حالی بخش بینالملل خود را به پایان میرساند که در سخنان مسئولان و برگزارکنندگان این رویداد نمیتوان شاهد عنصر مهمی به نام «واقعبینی» بود. بیم آن میرود ادامه این روند در سال آینده نهتنها مشکلی از سینمای ایران حل نکند بلکه هزینههای گزاف تازهای را به سینمای ایران تحمیل نمایند و عملاً به یک بخش زائد و سربار تازه در سینمای ایران تبدیل گردد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در دنیا بیش از پنج هزار جشنواره فیلم برگزار میشود که بخش عمدهای از آنها رویدادهایی محلهای و غیررقابتی است. برگزاری این جشنوارهها در دنیا دقیقاً نقطه مقابل رویدادهای بینالمللی ایران است که با هزینههای دولتی برگزار میگردد. بسیاری از جشنوارههای بینالمللی فیلم، محلهای و دانشگاهی هستند. برگزارکنندگان این رویدادها برخلاف ایران که معمولاً بودجه بیحدواندازه دولتی در میان است و کسی هم به فکر خروجی جشنواره نیست، همواره به جنبههای اقتصادی آن رویداد نیز توجه میکنند تا از کنار برگزاری جشنواره، سود اقتصادی هم نصیب شهر و کشور خود کنند. بر همین اساس بسیاری از رویدادهای اینچنینی با تصمیم شهردار و استاندار یک منطقه برگزار میشود و با تأکید بر جنبههای گردشگری، درآمدزا نیز هست. در این رویدادها تعدادی از محصولات داخلی نیز در کنار آثار خارجی نمایش داده میشود. «کشف استعدادها» هدف دیگری است که جشنوارهها در سالهای اخیر به دنبال آن بودهاند که نمونه قابلتأمل آن را در رویدادهای سینمایی جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه میتوان مشاهده کرد. رویدادهایی که برگزارکنندگانش به دنبال این هستند تا بگویند کشورهایی نظیر: کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و.. علاوه بر آنکه «قطب اقتصادی» مهمی در دنیا هستند، قطبهای فرهنگی نیز هستند. در چنین شرایطی برگزاری بخش بینالملل فیلم فجر حداقل تناسب و شباهتی با الگوهای رایج و واقعی دنیا ندارد و صرفاً یک دورهمی دوستانه است که طی چند روز با هیاهوی فراوان برگزار میشود.
مسئله قابلتأمل دیگر درباره جشنواره بینالملل فیلم فجر هزینههای بسیار بالای آن است که هیچ تناسبی با «اقتصاد مقاومتی» ندارد. در این دوره از جشنواره نیز مسئولان اقدام به پرداخت تمامی هزینههای شرکتکنندگان همچون: هزینه هتل، هزینه هواپیما و… کردهاند حالآنکه اغلب جشنوارههای دنیا صرفاً بخش محدودی از هزینههای میهمان را میپذیرند و در اغلب موارد فقط هزینه سه روز هتل به آنها پرداخت میشود.
امید است با پایان یافتن برگزاری این رویداد، مسئولان جشنواره با اعلام هزینههای برگزاری این رویداد و شفافسازی در این زمینه، به تشریح دستاوردهای واقعی و حقیقی این رویداد بپردازند.