در طول نمایش فیلم یکی از اعضای هیات انتخاب که موهایی کم پُشت دارد؛ در کنار چند تن از اهالی رسانه حضورداشته و به خنده و تمسخر فیلم مشغول بودند که این همراهی عضو هیات انتخاب با تمسخر کنندگان فیلم جای سؤال و تعجب دارد!
با سی و سومین جشنواره فیلم فجر ـ 46
میزان تأثیر «بانک پاسارگاد» بر آراء داوران فیلم فجر
سینما پلاس: نمایش سه فیلم «مرگ ماهی»، «من دیهگو مارادونا هستم» و «بهمن» در جشنواره فجر این روزها به حاشیههایی عجیب منجر شده است. این سه فیلم با حمایت مالی بانک پاسارگاد تولیدشده و برخی از افراد مؤثر در ساخت و تولید آن در هیات داوری جشنواره فیلم فجر حضور دارند. سؤال این است که آیا ممکن است آراء داوران به سمتوسوی این سه فیلم چرخش داشته باشد؟
به گزارش وبسایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، فیلمسازان مختلفی که این روزها در کاخ جشنواره حضور دارند، با تماشای آثاری که عبارت «بانک پاسارگاد تقدیم میکند» در ابتدای آن درجشده، این سؤال را مطرح میکنند که سرمایهگذاری هنگفت این بانک در تولید چنین آثاری چه علتی دارد؟ سال گذشته فیلم «طبقه حساس» نیز با حمایت مالی این بانک تولید شد که در اکران به فروش بالایی دستیافت. میتوان اینطور حدس زد که هدف این بانک از مشارکت در تولید برخی آثار صرفاً کسب «سود مالی» است اما واقعاً فیلمی همچون «بهمن» چه مزیتی میتواند در گیشه داشته باشد که این بانک را به سرمایهگذاری ترغیب کرده و اساساً چه محتوای فرهنگی در پس این فیلم نهفته است؟!
پروژههای سینمایی بانک پاسارگاد را چه کسانی تصویب میکنند؟
برخی از فیلمسازان حاضر در جشنواره در گفتوگو با «سینما پلاس» به این مسئله اشاره میکنند که در مراجعات مکرر خود به این بانک، موفقیتی برای دریافت حمایت مالی ـ ولو در حد تراولی پنجاههزارتومانی ـ کسب نکردهاند و ظاهراً این بانک ترجیح میدهد صرفاً با تهیهکنندگان خاص همکاری کند. نکته عجیبتر اینکه «حسن بلخاری» که این روزها بهعنوان داور بخش «نگاه نو» در جشنواره فیلم فجر حضور دارد، هم بهعنوان «مشاور فرهنگی» در فیلمهای به نمایش درآمده حضورداشته و هم طبق اعلام فیلمسازان حاضر در جشنواره، در کنار «مجید مجیدی» و «کمال تبریزی» جزو تصمیمگیرندگان پروژههای سینمای بانک پاسارگاد و طرف مشورت این بانک برای اعطای پروژه به فیلمسازان است. کنار هم قرار گرفتن پازلهای اینچنینی این نگرانی را ایجاد میکند که نکند عدهای از سینماگران خاص و محترم کشور، در بانک پاسارگاد پروژههایی را تصویب و به خود واگذار میکنند و سپس با حضور در هیات داوری، زمینههای کسب رأی بالا و دریافت جایزه را برای این آثار فراهم میکنند تا به مسئولان این بانک ثابت کنند همکاری با این گروه هم «سودآور» است و هم برای کسب جایزه «تضمینشده»؟!
تمسخر فیلمهای خارج از مسابقه توسط عضو هیات انتخاب در کاخ جشنواره
عملکرد هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر امسال حساسیتهای فراوانی را در میان اهالی سینما ایجاد کرد. شنبهشب در کاخ جشنواره فیلم «پدر آن دیگری» در بخش «خارج از مسابقه» نمایش داده شد. تصور میشد فیلم با واکنش سرد اهالی رسانه ایجاد شود اما اغلب حاضران در سالن تا انتهای این فیلم دوساعته در سالن باقی ماندند و هنگام خروج اذعان داشتند با توجه به آثار نمایش دادهشده، حق این فیلم بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر بوده است. سینما پلاس پیشتر درباره این فیلم مطالبی نوشته بود که میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» و «اینجا» آنها را بخوانید.
البته در طول نمایش فیلم یکی از اعضای هیات انتخاب که موهایی کم پُشت دارد؛ در کنار چند تن از اهالی رسانه حضورداشته و به خنده و تمسخر فیلم مشغول بودند که این همراهی عضو هیات انتخاب با تمسخر کنندگان فیلم جای سؤال و تعجب دارد!
حال سؤال این است که آیا ممکن است اتفاقهای تلخ هیات انتخاب بار دیگر در مرحله داوری تکرار شود و آنگونه که سینما پلاس در تاریخ 14 دیماه اعلام کرده بود «توزیع سیمرغهای جشنواره پیش از اختتامیه آغازشده باشد»؟ خبر سینما پلاس در این زمینه را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» بخوانید.
امیدواریم هیات داوران با عملکرد مستقل خود، مانع از بروز شائبههایی اینچنینی در آراء شود.
مطالب مرتبط: