بدنه بوروکراتیک سازمان فاسد است. همانها هستند که بعضی مدیران را هم آلوده میسازند وگرنه عمدتاً مدیران پاکترین افراد بودهاند. مرتضی میرباقری بنا بر اصلاح بدنه داشت و همان سبب حذف خودش شد
یک کارگردان مطرح سینما و تلویزیون اعلام کرد:
«بدنه ناسالم»، مدیران جدید صداوسیما را شکست میدهد؟
سینما پلاس: یکی از کارگردانهای مطرح سینما و تلویزیون با انتشار تحلیل خود از تغییرات در صدا و سیما، احتمال شکست محمد سرافراز و مدیران جدید این سازمان را قوی دانست.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، با حضور رییس جدید سازمان صداوسیما موجی از امیدواری در میان اهالی رسانه به وجود آمد. مدیر جدید این رسانه که تاکنون کمتر در محافل رسمی و نیمه رسمی آفتابی شده، همچنان در حال تغییر مسوولیت های این رسانه است و جالب اینکه در رسانههای رسمی صرفاً اخبار این تغییرات بی هیچ تحلیلی منعکس میگردد. در چنین شرایطی رسانه مستقل و غیر وابسته «سینما پلاس» محل درج اخبار و تحلیلهای مختلفی از این تحولات بوده است. سینما پلاس که از چندی پیش «گروه وایبر» خود را نیز راه اندازی نمود، این روزها با حضور چهرههای مختلف شاهد بحثهای جذاب و موثری است. در فضای وایبر این سایت، یکی از کارگردانهای شاخص سینما و تلویزیون با بیان این مطلب که «تغییر مدیران در سازمان صداوسیما به یک اپیدمی منحرف کننده تبدیل میشود!» گفت: «به نظر میرسد عده ای به مدت طولانی منتظر المقام بودهاند و حالا به ترتیب قد، وزن، سن، مدرک، پارتی و رانت میزها را اشغال میکنند!»
در ادامه مطلب این کارگردان پیشکسوت میخوانیم: «اقای ضرغامی سازمانی بدهکار را باقی گذاشت و حالا تغییر مدیران عملاً بهانه ای برای رکود کاری و تعطیلی همه جانبه گردیده است. تغییر شرح وظائف شبکهها هر گونه ابتکار عمل مدیران جدید شبکهها را سلب نموده و مثل گرامر زبان انگلیسی که گاه سالها طول میکشد تا در حافظه ثبت شود از درک مسئولیت و حوزه اختیارات خود عاجزند!؟ ایا امیدی به آینده میتوان داشت؟!
در وایبر سینماپلاس واکنشها به این مطلب متفاوت است. یکی از کارکنان این رسانه میگوید: «درباره تغییرات سازمان صداوسیما کمی تأمل داشته باشید. به نظر ادغامها و تغییرات مؤثر و امیدوار کننده است» اما این کارگردان پاسخ میدهد: «بنده پیش از این خودم به همه امیدواری میدادم. بحث تغییرات چارت سازمانی نیست. بحث بر سر موتور محرکه است که تجربه من میگوید موتور خوابیده و قرار است که روشن نشود. رفتارها اینطور نشان میدهد. اگر انگیزه کار بهتر باشد فقط ارشدها عوض میشدند کافی بود، مدیران میانی را بعدتر هم میشد عوض کرد. ادغامها و تغییرات این چنینی نه فیلمنامه نویس میسازد و نه روند تولید را متحول میکند. ما همیشه صبر کردهایم بازهم صبر میکنیم. ولی بوی تولید نم آید».
این کارگردان شناختهشده که بهصراحت کلام مشهور است تأکید میکند: «کلام آخر را بگویم: بدنه بوروکراتیک سازمان ناسالم است. همانها هستند که بعضی مدیران را هم آلوده میسازند وگرنه عمدتاً مدیران پاکترین افراد بودهاند. مرتضی میرباقری بنا بر اصلاح بدنه داشت و همان سبب حذف خودش شد. اصغر پورمحمدی مردی پاک است اما در این کارزار شکست خواهد خورد. باید با تشکیل کمیتههای تخصصی سوگند خورده، ۴۷ هزار کارکنان را کاملاً شناسایی و نیروهای ناکارآمد را ظرف ۵ سال بازنشسته کنندوطی ده سال ۲۰ هزار نفر را کنار بگذارند و از استخدام بیهوده جلوگیری نمایند. برای ایجاد تحول در برنامهها باید با حقوق مناسب استعدادهای بیرون را بدون حب و بغض دعوت بکار کنند. شما به وضع ظاهری برنامه هفت فقط نگاه کنید؟ چقدر بلاهت آمیز است؟ حال از باقی قضایا بگذریم».
این اظهارات با تأیید یکی از برنامهسازان صداوسیما همراه شده که میگوید: «احساس شما کاملاً درست است، من هم با 17 سال تجربه و کار در این سازمان بعید میدانم اتفاق خاص و تحول ویژهای دستکم تا یک سال آینده در فضای رسانه رخ بدهد، آنچه مشخص است رادیکال شدن فضای مدیریت و استقلال تولیدکنندگان محتوا حتی از زمان ضرغامی هست».
روزنامهنگاری نیز چنین اظهارنظر میکند: «پای صداوسیما در ساختار کهنه برآورد و ارزیابی و نظارت سیستم فرانسوی ۵۰ سال پیش گیرکرده است. دستگاهی که خود فرانسویها ۳۰ ساله از آن عبور کردند.»
یکی از کارکنان این رسانه نیز در پایان میگوید: «ایکاش سازمان صداوسیما فکری هم به حال نیروهایش میکرد. چند هزار نیروی برآوردی و نوبتی روزمزد که هیچگونه حقوق انسانی ندارند».
در حال حاضر یکی از مهمترین ضعفهای مدیریت جدید صداوسیما سکوت و عدم اطلاعرسانی درباره فعالیتهای مدیریت جدید است که باعث دامن زدن به فضای بیاعتمادی میشود. امید است مسئولان جدید سیما به شکلی جزئیتر درباره برنامههای آینده خود سخن بگویند.