یکی از مراحل ابتدایی دریافت گرین کارت، حضور این هنرمندان در بیمارستانی در ابوظبی و برهنه شدن در مقابل پزشکان جهت معاینه و پاسخ به برخی سؤالهای بسیار شخصی و خصوصی است
اتفاقهای عجیبوغریب در سینمای ایران ادامه دارد
مقام مسئول سینمایی و فیلمساز ارزشی «گرین کارت امریکا» گرفتند
سینما پلاس: پس از اعلام خبر تسهیلات ویژه ایالاتمتحده امریکا برای مهاجرت سینماگران ایرانی، اطلاعات رسیده نشان میدهد فقط بازیگران سینمای ایران به این طرح روی خوشنشان ندادهاند و حتی برخی از مدیران سینمایی و یکی از فیلمسازان مطرح دفاع مقدس نیز اقدام به اخذ گرین کارت از امریکا کردهاند.
به گزارش وبسایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، 22 مرداد امسال سینما پلاس در خبری با عنوان «اعضای خانه سینما با شش هزار دلار اقامت امریکا میگیرند»، از طرحی خبر داد که در سالهای اخیر از سوی آمریکاییها اجراشده و هنرمندانی از سینمای ایران را جذب خودکرده است. بر اساس این خبر، ایالاتمتحده امریکا برای سینماگران ایرانی شرایطی را فراهم کرده که با پرداخت مبلغی اندک و بدون سرمایهگذاری بتوانند اقامت این کشور را برای همیشه دریافت کنند.
شرایط اخذ اقامت امریکا چیست؟
اقامتی که سینماگران ایرانی دریافت میکنند بانام «اقامت نخبگان» شناخته میشود. آنها باید به اداره مهاجرت امریکا ثابت کنند در کشور خود نخبه هستند. در صورت اثبات این مسئله امریکا بهعنوان وطن دوم این افراد شناخته میشود.
امریکا برای پذیرش مهاجرت سینماگران ایرانی و ارائه اقامت دائم به آنها در قالب «گرین کارت تلنت»، 10 شرط دارد که تحقق سه شرط برای پذیرش مهاجرت کافی است. شرط اول واصلی «عضویت در خانه سینما» بهعنوان یکی از نهادهای صنفی معتبر و شناختهشده در بخش بینالملل است. شرط دوم «حضور یک یا چند فیلم سینماگران در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر» است. بر اساس شرط سوم اگر فیلمی از این هنرمندان در جشنواره فجر جایزه گرفته باشد، امتیازی ویژه برای فرد متقاضی مهاجرت محسوب خواهد شد. دیگر شروط لازم برای پذیرش مهاجرت به شرح زیر است: حضور فیلمهای هنرمند در یک جشنواره بینالمللی، کسب جایزه از یک جشنواره بینالمللی، مصاحبه با هنرمند در نشریات داخلی، عضویت در مجامع و سندیکاهای بینالمللی فیلمسازی، درج اخبار مختلف از هنرمند در رسانههای مجازی و…
نکته جالبتوجه این است که افراد در صورت داشتن مصاحبه با روزنامه همشهری، از امتیازی ویژه برخوردار خواهند شد. بهعبارتدیگر مصاحبه با این روزنامه امتیازی مهم در کارنامه آنها تلقی میشود.
وقتی فیلمساز دفاع مقدسی هم دنبال گرین کارت است
در سالهای اخیر تعدادی از بازیگران سینمای اقدام به مهاجرت به امریکا نمودهاند. این افراد گهگاه در مصاحبههای خود نیز به این مسئله اشاره میکنند اما نکته تأسفآور این است که ظاهراً طرح مذکور برخی مسئولان و مدیران سینمایی را نیز قلقلک داده و آنها را به اخذ گرین کارت ترغیب کرده است. حتی یکی از چهرههای شناختهشده سینمای دفاع مقدس نیز اقدام به اخذ گرین کارت کرده که این مسئله جای تعجب فراوان دارد! نکته قابلتأمل این است که افراد پس از دریافت گرین کارت و طی مدتزمانی 5 ساله، گذرنامه آمریکایی دریافت خواهند کرد. این گذرنامه پسازآن ارائه میشود که آنها در مقابل مقامات آمریکایی قسم یاد کنند که اگر روزی کشور امریکا به خطر افتاد از آن دفاع کنند. حال مشخص نیست اگر روزی میان ایران و امریکا درگیری نظامی رخ دهد، این مسئول سینمایی یا فیلمساز دفاع مقدس در کدام جبهه قرار خواهد گرفت و به نفع کدام طرف علیه دیگری خواهد جنگید؟
نکته قابلتأمل دیگر این طرح این است که یکی از مراحل ابتدایی دریافت گرین کارت، حضور این هنرمندان در بیمارستانی در ابوظبی و برهنه شدن در مقابل پزشکان جهت معاینه و پاسخ به برخی سؤالهای بسیار شخصی و خصوصی است. تصور اینکه این سؤالها از مدیر سینمایی و فیلمساز ارزشی هم مطرح شود و او هم به آنها پاسخ دهد، کمی عجیب و اندکی شرمآور است. آیا دریافت اقامت امریکا ارزش پذیرفتن چنین مسائلی را دارد؟! تحقیقات درباره دیگر مسئولان سینمایی که دارای اقامت کشورهای خارجی هستند چندان دور از ذهن نیست.