آیا مدیران شبکهها میتوانند خودشان به صورت آشکار و پنهان تهیه کننده برنامهها باشند و یا در تهیه برنامهها با تهیه کنندگان شراکت داشته باشند؟
مدیران شبکههای تلویزیونی منصوب شدند
سیزده سؤال «سینماپلاس» از مدیران جدید شبکهها
سینما پلاس: امروز سه شنبه 25 آذرماه روزی تاریخی برای سازمان صدا و سیما است. با حکم معاون سیما مدیران شبکههای یک، دو، سه، چهار، تهران و چند مسؤولیت مهم دیگر در حوزه سیما مشخص شدهاند. این تغییرات سؤال هایی جدی درباره نحوه اداره شبکههای تلویزیزیونی از این پس را مطرح کرده است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، در طول سالهای گذشته فعالیتهای رادیو و تلویزیون با انتقادهایی جدی مواجه بوده است اما تنها بخش محدودی از این انتقادها رسانه ای شده و بسیاری از دستاندرکاران از ترس به خطر افتادن موقعیت شغلی خود، سکوت کرده و صرفاً نظاره گر اوضاع بودهاند.
تغییر مدیریت در سازمان صدا و سیما برای این دسته از برنامه سازان فرصتی مغتنم پدید آورده تا برخی از مهمترین ابهامهای خود را از مدیریت جدید این سازمان و بخصوص مدیران جدید صدا و سیما مطرح نمایند. سینما پلاس به نمایندگی از این هنرمندان، سؤال های مذکور را مطرح کرده و امیدوار است مسئولان سیما به آن پاسخ دهند. برخی از سؤال ها به شرح زیر است:
1.آیا در دوره جدیدی که با حضور این مدیران آغاز شده، شاهد خواهیم بود که دامادها، خواهر زنها و برادر زنها، عمو زادهها، فرزندان و… مدیران شبکهها در مسئولیت های هم گمارده شوند و تهیه برنامههایی پُر منفعت به آنها سپرده شود؟
2. آیا مدیران شبکهها میتوانند خودشان به صورت آشکار و پنهان تهیه کننده برنامهها باشند و یا در تهیه برنامهها با تهیه کنندگان شراکت داشته باشند؟
3.آیا انتخاب تهیه کنندگان بر اساس لیاقت و توانایی است یا اینکه کل کارهای شبکهها به چند تهیه کننده خاص داده خواهد شد؟
4.آیا دلالها و کارچاقکن به واسطه آوردن پول به سازمان تهیه کننده خواهند شد؟
5.اگر در دوره مدیریت شما، تهیه کنندگان به جای پرداخت دستمزد عوامل، پول دریافتی از سازمان را صرف خرید ارز و سکه و یا ساختمان سازی کنند و تنها در صورت شکایت عوامل حاضر به پرداخت حقوق آنها شوند، با آنها چه خواهید کرد؟
6.به نظر شما تهیه کننده ای که برای ساخت سریال پول نزول کند میتواند اثری قابل قبول در حوزه مفاهیم اخلاقی تولید کند؟
7.آیا در شبکههای شما افراد میتوانند با پرداخت 15 میلیون تومان، ساعتی از آنتن را خریده و هرچه دلشان خواست بر روی آنتن بیان کنند؟
8. برای جلوگیری از شائبه شراکت شما با برخی تهیه کنندگان چه راهکاری را پیشنهاد میکنید؟ آیا ممکن است روزی با برخی تهیه کنندگان در ساخت ویلا شریک شوید؟
9.آیا ممکن است افراد کم اطلاع و کم دانش به عنوان ناظر کیفی معرفی ـ به عبارت بهتر به پروژهها حقنه ـ کنید و تهیه کنندگان را موظف به پرداخت حقوق بالا به آنها نمایید؟
10. آیا در دوره شما نیز «نهضت حذف اسامی از تیتراژها» آغاز خواهد شد و نام مدیران قبلی از عنوان بندی سریالها حذف خواهد شد؟
11. آیا در دوره جدید همچنان شاهد حضور آقا زادهها در مقام تهیه کننده پروژهها خواهیم بود؟
12. آیا در برنامههای تلویزیونی شما از کودکان سوء استفاده خواهد شد؟ به این معنی که کیک و آبمیوه ای خاص دست آنها داده و کودکان را مجبور به تبلیغ کیک مقابل دوربین کنند؟
13. آیا زمانی خواهد رسید که برای رفتن شما هم لحظه شماری کنند یا اینکه خداحافظی شما با مسئولیت موجی از ناراحتی را ایجاد خواهد کرد؟
14. و…
یازده تغییر جدید سیما
- رضا پورحسین ـ قائم مقام معاون سیمای رسانه ملی
- محمد احسانی ـ مدیر شبکه یک سیما
- محمدرضا جعفری جلوه ـ مدیر شبکه دوسیما
- غلامرضا میرحسینی ـ مدیر شبکه سه سیما
- تقی رستموندی ـ مدیر شبکه چهار سیما
- مجید زینالعابدین ـ مدیر شبکه پنج سیما
- حسین ساری ـ مدیر شبکه آموزش
- امیر تاجیک ـ مدیر شبکه مستند
- علی بخشیزاده ـ مدیر شبکه پویا
- مرتضی شمسی ـ رئیس مرکز پویانمایی صبا
- محمدمهدی قاسم ـ رئیس شـورای سیاستگذاری سلامت رسانه ملی