برخی فیلم ها نیز که با وجود حضور در مرحله فیلم برداری، صرفا با چراغ سبز مسوولان جشنواره فرم پُر کرده و مطمئن هستند که حتی تا روزهای ابتدایی بهمن ماه نیز جشنواره منتظر آنها می ماند، می توانند با فراغ خاطر به آماده سازی آثار خود مشغول باشند.
با سی و سومین جشنواره فیلم فجر ـ 5
جشنواره فیلم فجر قدم به قدم «امنیتی» می شود؟
سینما پلاس: جشنواره فیلم فجر امسال در سی و سومین دوره برگزاری خود دست به ابتکارهای جالبی زده است. یکی از این ابتکارها محدود کردن دسترسی خبرنگاران به اطلاعات فیلم هایی است که برای شرکت در جشنواره ثبت نام کرده اند که امری بی سابقه محسوب می شود.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، جشنواره های مختلف در ایران با ثبت نام فیلم سازان، اطلاعات مربوط به فیلم و همچنین عکس و گاهی تیزر آن فیلم را در اختیار رسانه ها قرار می دهند. این موضوع باعث رونق فضای خبری مرتبط با جشنواره می شود و توجه بخش های مختلف جامعه فرهنگی ـ هنری به این رویداد جلب می گردد. کمتر از دو ماه به برگزاری جشنواره فیلم فجر مانده و برخلاف سال های گذشته فضای خبری این رویداد بسیار سرد و کم رونق است. یکی از دلایل این امر سانسور اطلاعات مرتبط با جشنواره از سوی روابط عمومی است. در دوره های پیشین جشنواره فجر محدودیتی برای دسترسی به اطلاعات فیلم ها وجود نداشته و دفتر جشنواره اسامی فیلم های شرکت کننده را مرحله به مرحله به رسانه ها اعلام می کردند. البته درباره برخی جشنواره ها مانند فیلم کوتاه به دلیل حجم بالای آثار شرکت کننده که گاه به چند هزار اثر می رسد، امکان اعلام اسامی همه نیست و صرفا نام آثار شاخص اعلام می شود و البته محدودیتی برای دسترسی خبرنگاران به تمامی اسامی نیست اما در جشنواره فجر که نهایتا کمتر از 100 فیلم شرکت می کنند، عجیب است که نام آثار هنوز اعلام نشده است.
علت سانسور خبری جشنواره چیست؟
خبرنگار سینما پلاس برای دریافت اطلاعات مربوط به فیلم های شرکت کننده در جشنواره فجر با بخش روابط عمومی این رویداد تماس گرفت و روابط عمومی دلیل اعلام نشدن اسامی فیلم ها را «عدم تمایل فیلم سازان» و نیز «آیین نامه داخلی جشنواره» عنوان کرداما جست و جوی خبرنگار سینما پلاس و گپ و گفت با دست اندرکاران جشنواره های پیشین نشان می دهد چنین آیین نامه ای وجود نداشته و این مسئله صرفا ساخته و پرداخته مسوولان فعلی جشنواره است. برای این محدودیت اطلاع رسانی می توان دلایل مختلفی را برشمرد. با توجه به اتفاق های سال گذشته که منجر به اعتراض بسیاری از فیلم سازان به عدم حضور فیلم شان در جشنواره شد و نیز حضور برخی فیلم های مسئله دار و حساسیت برانگیز در جشنواره، مسوولان این دوره تصمیم گرفته اند نام آثار شرکت کننده را اعلام نکنند تا پس از قطعیت یافتن فهرست فیلم های بخش مسابقه، تمامی اسامی را یکجا اعلام نمایند. در چنین شرایطی امکان بروز حواشی و اعتراض به حضور یا عدم حضور برخی فیلم ها در جشنواره به حداقل خواهد رسید. همچنین برخی فیلم ها نیز که با وجود حضور در مرحله فیلم برداری، صرفا با چراغ سبز مسوولان جشنواره فرم پُر کرده و مطمئن هستند که حتی تا روزهای ابتدایی بهمن ماه نیز جشنواره منتظر آنها می ماند، می توانند با فراغ خاطر به آماده سازی آثار خود مشغول باشند.
این روزها دبیر جشنواره خود به عنوان فیلتری پیش از هیات انتخاب، تمامی آثار رسیده به جشنواره را می بیند تا اگر اثری حساسیت برانگیز بود، آن را به هیات انتخاب ارائه ننماید. چنین اتفاقی درباره فیلم «آشغال های دوست داشتنی» نیز رخ داد و سال گذشته این فیلم با وجود پُرکردن فرم جشنواره، به هیات انتخاب ارائه نشد.
جشنواره فجر همیشه خود را با جشنواره های بین المللی مقایسه کرده و مدعی است رویدادی «درجه الف» است. مشخص نیست این رویه تا چه اندازه با معیارهای بین المللی تطابق دارد و در چه جشنواره هایی چنین شیوه ای به کار گرفته می شود؟!
احمد امینی، رسول صدر عاملی، حسین کرمی، محمدعلی باشه آهنگر، محمد احسانی، مجید رضا بالا و بهنام بهزادی اعضای هیات انتخاب این دوره از جشنواره فیلم فجر هستند.