فردی که صلاحیت وی برای تصدی مسئولیت یک شبکه تلویزیونی تأیید نشده بود، از سوی بخش کلان تر و مهمتری در نظام جمهوری اسلامی ایران، صلاحیت پیدا کرد تا در تمامی جلسات مرتبط با مذاکرات هسته ای که در رده بندی اطلاعاتی شامل طبقه بندی «خیلی محرمانه» و حتی «سری» میشود، حضور پیدا کند!
روایت سینما پلاس از چالشهای سرافراز با حراست صدا و سیما
پشت پرده تغییر رییس حراست صدا و سیما
سینما پلاس: کارکنان صدا و سیما این روزها با تغییرات ضربتی و سریع حسابی رییس جدید غافلگیر شدهاند. با وجود اینکه «محمد سرافراز» در سال 1388 نیز جزو کاندیداهای ریاست سازمان بود و حتی از وی برنامه هم خواسته شده بود اما هیچ گاه کسی فکر نمیکرد روزی مدیریت صدا و سیما به شخص معاون برون مرزی سپرده شود.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، معاونت برون مرزی در سازمان صدا و سیما، در فضایی قرار گرفته که نسبت به ساختمان معاونت سیما، مرتبه ای پایین تر داشته و حالت یک گودی یا گودال را تداعی میکند. اغلب مدیران و دستاندرکاران سازمان صدا و سیما، هیچ گاه این بخش و کارکنان آن را جدی نگرفتهاند و همواره سهم آنها در به وجه کلی این سازمان بسیار اندک بوده است. ساختمان برون مرزی برای مدتهای طولانی، با عبارت تحقیر آمیز «گود عربها» شناخته میشد. علت این امر حضور تعداد قابل توجهی کارمند عرب زبان و غیر ایرانی در این معاونت بود اما آنهایی که تجربه فعالیت در این معاونت را داشتند، میدانستند که سرافراز به عنوان مدیری سخت کوش، چگونه با این امکانات محدود فعالیتهای بزرگ و ارزشمندی را ترتیب داد.
تغییر حراست سازمان و پیام آن
یکی از برنامههای اعلام شده از سوی رییس جدید سازمان صدا و سیما «جذب نیروی کارآمد» است. در حکم اعلام شده از سوی سرافراز برای «سردار سرتیپ 2 پاسدار محمدباقر زهرایی» به عنوان رییس حراست مرکزی نیز بر نکاتی همچون: «برقراری تعامل سازنده با کارکنان رسانه به عنوان مهمترین منابع و سرمایههای سازمان و فراهم کردن بستری مناسب برای ارتباط اثرگذار با هنرمندان، کارشناسان و مدعوین بخشهای مختلف رسانه ملی در کنار حراست از سرمایههای مادی و معنوی سازمان با در نظر گرفتن ضرورت حفظ آبرو و کرامت همگانی و پیشگیری از تخلفات» اشاره و تاکید شده است. سرافراز در زمان تصدی مسئولیت معاونت برون مرزی چالشهای فراوانی با بخش حراست داشت. در زمان راه اندازی شبکه پرس تی وی، وی عمداً تشکیلات این شبکه را در جایی خارج از سازمان صدا و سیما مستقر کرد تا حضور کارکنان خارجی این شبکه با مشکلی مواجه نشود چرا که اغلب کارکنان این شبکه معتبر، از میان ایرانیان ساکن کشورهای دیگر که مسلط به زبان انگلیسی بوده انتخاب شده بودند. بسیاری از این کارکنان، سالها در خارج از ایران ساکن بودند و طبیعی بود که در ابتدای حضور آنها در شبکه ای رسمی نتوان از آنها توقع داشت معیارهای حجاب حاکم بر صدا و سیما را رعایت کنند. سرافراز حتی در اقدامی متهورانه، حاضر نشد مسئولیت حراست از این شبکه را به حراست سازمان صدا و سیما واگذار نماید و این مسئله باعث بروز چالشهای فراوانی در سازمان شد.
یکی دیگر از چالشهای جدی و مهم سرافراز با بخش حراست صدا و سیما زمانی اتفاق افتاد که وی قصد داشت «پیمان جبلی» را به عنوان رییس شبکه العالم انتخاب نماید. در آن مقطع حراست سازمان صلاحیت جبلی را تأیید نکرد و همچنین ضرغامی نیز روی خوشی به این انتصاب نشان نداد اما اندکی بعد، جبلی به عنوان سفیر ایران در کشور تونس انتخاب و در سال 1387 نیز در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی پست مهمی به عهده گرفت. به این ترتیب فردی که صلاحیت وی برای تصدی مسئولیت یک شبکه تلویزیونی تأیید نشده بود، از سوی بخش کلان تر و مهمتری در نظام جمهوری اسلامی ایران، صلاحیت پیدا کرد تا در تمامی جلسات مرتبط با مذاکرات هسته ای که در رده بندی اطلاعاتی شامل طبقه بندی «خیلی محرمانه» و حتی «سری» میشود، حضور پیدا کند!
اقدام سرافراز در تغییر حراست سازمان صدا و سیما نه یک تصمیم ساده بلکه تصمیمی پایه ای و مبنایی برای تغییر و تحولات جدی در این رسانه است.
مطالب مرتبط: