آبان ماه امسال دوره ریاست عزت الله ضرغامی بر صدا و سیما به پایان می رسد و حجم عظیم نیروی انسانی که از رییس جدید طلب «استخدام» دارند، یکی از پوست خربزه های پیش پای ریاست جدید این سازمان است
گزارش سینماپلاس از یک تناقض عجیب در سازمان صدا و سیما
تناقض و دست و دلبازی جدید ضرغامی
سینماپلاس: مشکلات مالی شدید صدا و سیما در سال های اخیر به دستاویزی برای گلایه های مسوولان این رسانه و حمله به دولت برای کسب بودجه بیشتر تبدیل شده است. در چنین شرایطی و با وجود کمبود بودجه، حقوق کارمندان این رسانه در ماههای اخیر تا 70 درصد افزایش یافته است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس، دو سال است صدا و سیما با مشکلات مالی مختلفی دست و پنجه نرم می کند یا حداقل، وضعیت موجود را در محافل رسمی اینگونه نشان می دهد. در دو سال اخیر بسیاری از پروژه ها به دلیل مشکلات مالی متوقف شده و یا اینکه دستمزد عوامل این تولیدات با تاخیر طولانی پرداخت گردیده است. در حال حاضر نیز سریال های زیادی وجود دارند که با گذشت بیش از یک سال از پایان تولید و حتی پخش آنها، دستمزد عوامل شان پرداخت نشده است. در چنین شرایطی شبکه های مختلف تلویزیونی از یک سو به عرصه پخش انواع و اقسام «آگهی هایی» تبدیل شده اند که لابلای آنها اندکی برنامه های بی کیفیت نیز به چشم می خورد اما صدا و سیما دست بردار نیست و مرتب از نهادهایی مانند دولت تقاضای پول بیشتر می کند! جالب است که این پول نیز صرف بخش تولید نشده و در بخشی تزریق می گردد که به یکی از معضلات این رسانه تبدیل شده و هر روز چاق تر و چاق تر می شود: نیروی انسانی!
افزایش حقوقی که باعث تعجب کارکنان شد
صدا و سیما با حجم فراوانی نیروی انسانی مواجه است که در دوره 10 ساله حضور ضرغامی در سازمان صدا و سیما نیز چاره ای برای آنها اندیشیده نشد و روز به روز برحجم آنها افزوده گردید. نیروهای انسانی فعال در این سازمان شامل: نیروهای رسمی، نیروهای قراردادی و نیروهای پروژه ای هستند. در چند ماه اخیر حقوق این نیروها تا 70 درصد افزایش یافته است. البته افرایش حقوق در هر سازمانی امری عادی است و در صدا و سیما نیز هر سال 10 تا 15 درصد به حقوق کارکنان اضافه می شد اما افزایش بی سابقه اخیر حتی باعث تعجب خود کارکنان نیز شده است.
البته رقم افزایش حقوق در میان بخش های مختلف متفاوت است و مثلا «نیروهای برآوردی» صرفا 25 درصد افزایش حقوق شامل حال شان شده است. البته افزایش حقوق فعلی همه کارکنان این رسانه را راضی نکرده و در برخی حوزه ها اعتراض هایی صورت گرفته است. نیروهادی ستادی از ناراضیان اجرای این طرح هستند. یکی از اعتراض ها، خارج کردن مواردی همچون «اضافه کار» و «فوق العاده جذب» از پایه حقوق است. مثلا پیش از این اضافه کار کارکنان این سازمان، یک صد و شصت و پنجم حقوق محاسبه می شد اما حالا با شیوه محاسبه جدید، رقمی که بابت میزان مشخصی از اضافه کار به کارکنان تعلق می گیرد، نصف رقم مشابه در سال گذشته است. اما نیروهای فعال در بخش تولید از این افزایش حقوق استقبال کرده و آن را امری مطلوب دانسته اند.
آبان ماه امسال دوره ریاست عزت الله ضرغامی بر صدا و سیما به پایان می رسد و حجم عظیم نیروی انسانی که از رییس جدید طلب «استخدام» دارند، یکی از پوست خربزه های پیش پای ریاست جدید این سازمان است و در شرایطی که استکبار جهانی خود را در جبهه فرهنگی برای ضربه زدن به کشورمان جذب کرده و با شبکه هایی چابک و کوچک، ایران را مورد هجوم قرار می دهد، رییس جدید باید بخش اعظمی از بودجه خود را صرف پرداخت حقوق کارکنان بخش های اداری کند که به طور بی ضابطه ای در سال های گذشته به صدا و سیما پیوسته اند و در اغلب موارد خودشان نیز از شرایط کاری اشان راضی نیستند.