خبرنگار سینماپلاس در گفت و گو با برخی از آنها، دریافته که علت اصلی مهاجرت اغلب آنها عدم امنیت شغلی و نامشخص بودن آینده حرفه ای آنهاست. امیدواریم مسوولان سینمایی با اندیشیدن یک تهمید مناسب مانع از تداوم این وضعیت شوند.
گزارش سینماپلاس از افزایش «فرار مغزها» در سینمای ایران
اعضای «خانه سینما» با شش هزاردلار اقامت امریکا می گیرند
سینماپلاس: ایالات متحده امریکا برای سینماگران ایرانی شرایطی را فراهم کرده که با پرداخت مبلغی ناچیز و بدون سرمایه گذاری بتوانند اقامت این کشور را برای همیشه دریافت کنند.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس،در سال های اخیر سینمای ایران با مشکلات فراوانی مواجه بوده است. کاهش تولید، استفاده از نیروهای غیرمتخصص و ارزان در ساخت فیلم، کاهش زمان ساخت فیلم ها از دو ماه به چهل روز و این روزها تا پانزده روز، عدم امنیت شغلی، نداشتن بیمه مناسب و… مسائلی است که سبب شده سینماگران ایرانی آینده ای تیره و تار را در مقابل خود ببینند. این روزها به جز معدود عوامل فنی و هنری، بخش عمده ای از پیشکسوتان سینمای ایران بیکار و خانه نشین شده اند و برخی از آنها در دو سال گذشته بیکار بوده اند. برخی نیز به دلیل شرایط نامناسب معیشتی گرفتار اتفاقات به دور از شان جامعه هنری شده اند که مهم ترین مثال این گروه «ثریا حکمت» است.
در سال های گذشته برخی از سینماگران همچون: حمید تمجیدی و فرهاد صبا به کانادا مهاجرت کرده و زندگی تازه ای را در این کشور آغاز کرده اند. در چنین شرایطی موج نگران کننده ای از مهاجرت سینماگران ایرانی به کشور ایالات متحده امریکا به راه افتاده و جالب اینکه شرایط مهاجرت نیز برای سینماگران ایرانی بسیار آسان و ساده است.
سینماگران ایرانی چگونه مقیم امریکا می شوند؟
این کشور استعمارگر برای پذیرش مهاجرت سینماگران ایرانی و ارائه اقامت دائم به آنها در قالب «گیرین کارت تلنت»، 10 شرط دارد که تحقق سه شرط برای پذیرش مهاجرت کافی است. شرط اول و اصلی «عضویت در خانه سینما» به عنوان یکی از نهادهای صنفی معتبر و شناخته شده در بخش بین الملل است. شرط دوم «حضور یک یا چند فیلم سینماگران در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر» است. بر اساس شرط سوم اگر فیلمی از این هنرمندان در جشنواره فجر جایزه گرفته باشد، امتیازی ویژه برای فرد متقاضی مهاجرت محسوب خواهد شد. دیگر شروط لازم برای پذیرش مهاجرت به شرح زیر است: حضور فیلم های هنرمند در یک جشنواره بین المللی، کسب جایزه از یک جشنواره بین المللی، مصاحبه با هنرمند در نشریات داخلی، عضویت در مجامع و سندیکاهای بین المللی فیلم سازی، درج اخبار مختلف از هنرمند در رسانه های مجازی و…
نکته قابل تامل این است که برای کسب این مهاجرت، نیازی به سرمایه گذاری در امریکا نیست. حتی نیازی به مراجعات مکرر به سفارتخانه های امریکا در کشورهای همسایه هم نیست و علاقمندان به مهاجرت صرفا با پرداخت مبلغ شش هزار دلار به یک وکیل ساکن امریکا، کلیه امور را پیش برده و در مرحله نهایی برای مصاحبه در سفارت خانه حضور می یابند. پس از صدور مهاجرت نیز فرد مهاجر باید هر شش ماه یکبار وارد خاک امریکا شود و پس از پنج سال گذرنامه امریکایی خود را دریافت خواهد کرد.
نکته نگران کننده این مساله، تلاش بسیاری از سینماگران برای اخذ این مهاجرت است. خبرنگار سینماپلاس در گفت و گو با برخی از آنها، دریافته که علت اصلی مهاجرت اغلب آنها عدم امنیت شغلی و نامشخص بودن آینده حرفه ای آنهاست. امیدواریم مسوولان سینمایی با اندیشیدن یک تهمید مناسب مانع از تداوم این وضعیت شوند.اعضای «خانه سینما» با شش هزاردلار اقامت امریکا می گیرند.
مطالب مرتبط: