سینما مثبت: با گذشت نزدیک به چهل روز از آغاز رسمی فعالیت دولت چهاردهم و انتخاب رئیس سازمان سینمایی، شنیدهها حکایت از آن دارد که تلاشهای پشت پرده فراوانی برای استخدام رسمی این گزینه در جریان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت، در یک ماه گذشته اسامی مختلفی به عنوان گزینههای سازمان سینمایی شنیده شده است؛ از ابراهیم داروغه زاده تا حسین انتظامی و محمد احسانی و محمد حمیدی مقدم اما اغلب این گزینهها حاضر به پذیرش این مسوولیت نشدهاند. چند فرد مشتاق پذیرش مسوولیت سازمان سینمایی نیز استعلامهایشان منفی از کار درآمده است!
حالا در چنین شرایطی گروهی از مدیران صنفی سینما با حمایت و جانبداری از رائد فرید زاده او را به عنوان گزینه قطعی سازمان سینمایی تا دم درب اتاق وزیر رساندهاند.اما رائد برای پذیرش این مسوولیت یک مشکل جدی دارد و آن هم این است که نحوه همکاری او با بنیاد سینمایی فارابی به صورت قراردادی بوده و ظاهرا بر اساس قوانین استخدامی فردی با این رابطه قراردادی امکان حضور در مسوولیت ریاست سازمان سینمایی را ندارد. بر همین اساس شنیده میشود تلاشهایی برای استخدام رسمی او در دولت در جریان است تا این مانع بر طرف شود.
فریدزاده در حال در بخش بین الملل فارابی فعالیت دارد؛ جایی که هیچگاه اطلاعات و آمار دقیقی از فعالیتهای آن به صورت شفاف منتشر نشده و مشخص نیست در طول سال چه میزان فیلم میفروشد. البته مشخص است که هیچ فیلمی توسط این بخش خریداری نمیشود چون أساسا اکران خارجی در سینمای ایران معنا ندارد.
رائد همشهری عباس صالحی است؛ او زاده مشهد و تحصیل کرده اتریش و آلمان است و با وجود حضور طولانی مدت در دنیای غرب،سال ۱۴۰۱ زمانی که به عنوان مسوول بخش بین الملل سینمای ایران در جشنواره کن حضور داشت؛ حاضر به دیدن فیلم عنکبوت نشد و گفت: متولد مشهد است و ارادت خاصی به امام رضا (ع) دارد!(اینجا)
حالا با چنین روحیه لطیفی ممکن است او در راس سازمان سینمایی بسیاری از فعالیتها را انجام ندهد و عملا اداره امور این سازمان مهم به دست جریانهای پشت پرده سینمای ایران بیفتد.
نکته قابل تامل دیگر اینکه در کنار رائد از حبیب ایل بیگی به عنوان گزینه نهایی بنیاد سینمایی فارابی نیز نام برده میشود.
سینما مثبت ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس دیدگاههای افراد و سازمانهایی که نام آنها در این خبر آمده امیدوار است در مسیر رساندن رائد به صندلی سازمان سینمایی تخلف و اقدام فراقانونی صورت نگیرد.
احتمالا ایشان برادر زاده مهدی فرید زاده است. هم او که در زمان دبیری وی بر جشنواره فیلم فجر فیلم روز واقعه در جشنواره حاضر شد اما نه جایزه بهترین فیلم نامه را گرفت نه بهترین کارگردانی را!!! عمو جان هم فکر کنم امریکا باشند
حالا میتوانیم با این ترکیب به این فکر کنیم که خود آقای خزاعی هم میتواند مدیرعامل فارابی باشد یعنی فقط نیروها را جابجا کنند آدم جدیدی نیاورند
والا این انتخاب درستی نیست…طرف حتی یک جایی مثل انجمن سینمای جوان را هم اداره نکرده…در حد یک دفتر بوده این بخش بین الملل درفارابی…حالا میخواد رئیس سازمان بشه؟ کدوم عقل کلی اینو انداخته وسط؟