سینما مثبت: دولت سیزدهم با وجود أنواع و اقسام شعارهایی با مضمون «مردم و مردمی سازی» در بخش فرهنگ به دنبال کوچکترین فضاهای باقیمانده است تا سیطره خود را بر عرصه فرهنگ گستردهتر کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت، رئیس سازمان سینمایی به تازگی «دستور» صادر کردهاند تا کلیه آثار سینمایی خارجی که در پلتفرمهای مختلف عرضه میشوند، باید تاییدیه سازمان سینمایی را جهت نمایش از این سکوها اخذ کنند.
این اظهارات در حالی عنوان شده که سینمای ایران سالهاست محدود به نمایش آثار ایرانی است و بخش عمدهای از اکران هم در اختیار فیلمهای طنز و سطحی است و در تلویزیون نیز آثار خارجی به نمایش درآمده الزاما آثار کیفی و درجه یکی نیست.در چنین شرایطی قشر فرهیخته جامعه ایرانی امکانی برای تماشای آثار روز دنیا به جز همین پلتفرمها ندارد و حالا این دستور مبهم سازمان سینمایی میتواند سرآغاز ایجاد أنواع و اقسام فساد و رانت در این حوزه شود.
در این نامه رئیس سازمان سینمایی خطاب به معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با اشاره به حضور پررنگ آثار سینمایی خارجی (شامل آثار مستند، کوتاه ، انیمیشن و آثار بلند سینمایی) در سکوهای نمایش فیلم کشور بر تهیه ساز و کارهای لازم جهت تشکیل و اداره این مجموعه نظارتی و نیز تدوین دستورالعمل نحوه نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلمها و آثار سمعی و بصری متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم تاکید شده است.این یعنی باید مجموعه عظیمی از نیروی انسانی در سازمان سینمایی به کار گرفته شده و به تماشا و ممیزی این آثار بپردازند و در پلتفرمها نیز یک بخش ویژه برای ارتباط با وزارت ارشاد تعریف شود.
در چنین شرایطی اعطای مجوز نمایش فیلمی خاص به یک پلتفرم و عدم اعطای امتیاز نمایش فیلم به پلتفرمی دیگر میتواند فساد و رانتی پنهان و آشکار ایجاد کند. ضمن اینکه این اقدام از عدم نمایش این فیلمها جلوگیری نمیکند زیرا چند پلتفرم غیر رسمی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند که فیلمها را بدون ممیزی نمایش میدهند و ظاهرا امکان مسدود کردن آنها نیز وجود ندارد.
سازمان سینمایی حتی این زحمت را نیز به خود نداده که با تدوین دستورالعملهایی ممیزی این آثار را به خود پلتفرمها واگذارد کند و احتمالا با پیگیری این فرایند به دنبال فربه کردن نیروی انسانی خود است و این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که مسوولان دولت شعار مردمی سازی میدهند اما در عمل از هیچ فرصتی برای متورم کردن دولت غافل نمیمانند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
آیا طبق مصوبه شورای انقلاب فرهنگی، نظارت بر پلتفورم های نمایش خانگی به ساترا ( زیرمجموعه سازمان صدا و سیما) واگذار نشده ؟ اگر چنین است، اصلا این « دستور» از نظر قانونی چه محلی از اعراب دارد؟
مگر سازمان سینمایی بر فیلم های خارجی پخش شده از شبکه های مختلف سیما نظارت، یا درست تر یگوییم: حق نظارت دارد؟