سینما مثبت: سازمان سینمایی این روزها شاهد اتفاقی عجیب و قابل تامل است و مسوولان این سازمان به دور از واقعیتهای جاری، در فضای مجازی و رسانههای نزدیک به خود اقدام به انتشار تصویری از سینمای رویایی خود میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،پس از انتشار اخباری در صورت برکناری محمد خزاعی از ریاست سازمان سینمایی که توسط رسانه سینما مثبت نیز به آن پرداخته شد (اینجا)،حالا مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی که به تازگی در توییتر فعال شده و توییتهای او توسط رسانههای نزدیک به سازمان سینمایی بازنشر میشود؛ با انتشار مطلبی اعلام کرده است: «برنامههای راهبردی و تولیدی ۱۴۰۳ ششم اردیبهشت در شورای عالی تولید با حضور هاشمی جانشین وزیر،خزاعی رئیس سازمان سینمایی و زین العابدین مدیرعامل بنیاد فارابی نهایی شد.تمرکز فیک نیوزها روی شایعههاست اما مدیران سینمایی روی برنامه ریزی راهبردی سالیانه برای رونق تولید متمرکز هستند».
این اظهارات در حالی بیان میشود که بر أساس یکی از این شایعهها زین العابدین گزینه جایگزینی محمد خزاعی است و همین که مدیر روابط عمومی محمد خزاعی سکوت میکند اما مدیر روابط عمومی زین العابدین در مقام پاسخ به این موارد بر میآید احتمالا خود دلیلی بر این است که این حرفهای غیررسمی چندان هم شایعه نیست!
ضمن اینکه عملکرد بنیاد سینمایی نشان میدهد در اغلب دورهها فعالیت این مجموعه بیشتر توزیع امتیاز میان عده خاصی از فیلمسازان است و رونق مورد ادعای مدیر روابط عمومی فارابی نیز نه درباره فیلمهای این مجموعه بلکه درباره معدود فیلمهای رقص و آوازی بخش به ظاهر خصوصی است که سینما مثبت چندی پیش در مطلبی به آن پرداخت (اینجا).
نکته قابل تامل اینکه دو فیلم تولید مشترک فارابی اخیرا جمعا رقمی حدود هشت میلیارد تومان فروش داشتهاند- آسمان غرب و آپاراتچی- که این رقم نسبت به هزینه تولید چنین آثاری رقم اندکی است و احتمالا دستمزد یک یا دو بازیگر فیلم را پوشش داده است. پس تولید این آثار ارتباطی با رونق سینمای ایران ندارد و رونق را باید در أراده مدیران شبکه جم جست و جو کرد!
نکته مهمتر این است که این نوع پنهانکاریها و رفتارهای غیرشفاف خود دلیل مهمی بر محق نبودن اغلب افرادی است که در این فرایندهای غیرشفاف به آنها پروژه واگذار میشود. مهمتر از آن عدم اعلام هزینههای تولید این آثار است و در چنین شرایطی توئیت زدن دردی را دوا نمیکند و این نوع برنامهریزیهای در شوراهای عالی و آلی صرفا توزیع امکانات میان عده خاصی از فیلمسازان است که ربطی هم به رونق ندارد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.