سینما مثبت: بررسی تصاویر و مطالب منتشر شده درباره چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر حکایت از آن دارد که مجتبی امینی در مقام دبیر این جشنواره نیازمند مشاورههای جدی در حوزه پوشش و بیان برخی مطالب است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،لحن و محتوای برخی از صحبتهای امینی به هر چیزی شباهت دارد جز دبیر جشنوارهای با چهل و دو دوره قدمت! او به گونهای سخن میگوید که انگار مسوولیت جشنوارهای موضوعی و کم اهمیت به عهدهاش گذاشته شده است. مثلا روز جمعه در آیین قرعه کشی برنامه نمایش فیلمهای جشنواره گفته است: پیشاپیش بابت هر کم و کاستی که در چهل و دومین جشنواره فجر هست، حلالیت میطلبیم. حال آنکه او در مقام دبیر جشنواره باید تلاش کند تا این رویداد با حداقل ضعفها و مشکلات برگزار شود.همچنین است بحث پوشش او که بسیار متناقض و بیشباهت به دبیر رویدادی رسمی است.
بر همین اساس سینما مثبت رهنمودهای فوق را خطاب به امینی به شرح زیر صادر میکند:
۱- دبیر جشنواره فیلم فجر شخصیتی رسمی است و بر همین اساس دبیر نباید در مقابل دوربین شلوار جین بپوشد. پوشیدن جلیقه بدون کُت نیز از اشتباههای دبیر است. همچنین است استفاده از ساعتهای اسپرت با پوشش رسمی. البته که دبیر میتواند در پشت دوربین با پیژامه و دمپایی هم رفت و آمد کند اما حضور در مقابل دوربین و در کنار شخصیتهای رسمی بدون استفاده از لباس رسمی از نظر سبک پوشش اشتباه است.همچنین دبیر نباید تیشرت با کُت بپوشد و این نوع پوشش سالهاست که منسوخ شده است.
۲-همزمانی برگزاری جشنواره با فعالیتهای دیگر کاری اشتباه است. دبیر هرقدر هم زمان داشته باشد و هرچقدر نیروهای توانایی مانند: مسعود نجفی،سیمون سیمونیان و… در کنار دبیر حضور داشته باشند؛ باز هم نیازمند تمرکز است و نباید پیش و همزمان با برگزاری این رویداد خود را درگیر پروژههایی مانند سریال ترور کند! حالا اگر مصلحتی هم در میان است امینی میتواند به عنوان مجری طرح در کنار پروژه باشد اما انجام این دو کار به صورت همزمان اشتباه است.
۳-دبیر جشنواره فیلم فجر باید همیشه با اعتماد به نفس سخن بگوید. هرچند امینی به لحاظ سابقه و جایگاه در میان اهالی سینما فاصلهای زیاد با این موقعیت دارد اما میتواند با طرح سخنان سنجیده و استفاده از ادبیات مناسب، فاصله خود با اهالی سینما را کم کند. بیان جملاتی بدیهی و معمولی مانند: جشنواره کار گروهی است و همه در آن زحمت میکشند و مالک این جشنواره همه اهالی سینما است….این رویداد مانند ارثی است که باید آن را به آیندگان بسپاریم و به نوعی آبرو و اقتدار کشورمان محسوب میشود….مشکلی از دبیر را حل نمیکند و صرفا حرفهایی بدیهی است که همه از آن مطلع هستند. البته دبیر میتواند با پرداخت دستمزد به کارشناسان رسانه از آنها بخواهد تا متنهای مناسب در چنین رویدادی را برایش تهیه کنند تا سخنانش اثر بخشی بیشتری داشته باشد.
۴- مطلب مهم و پایانی این است که حالا که اراده مدیران سینمایی بر نشستن امینی بر مسند مدیریت جشنواره قرار گرفته، بهتر است تا به جای پرداختن به ساخت سریالهای ضعیف، از هم اکنون به فکر آموختن زبان انگلیسی باشد تا در مکالمه با میهمانهای خارجی فیلم فجر بتواند با آنها ارتباط برقرار کند.شایسته نیست که دبیر رویدادی با این قدمت امکان صحبت با میهمانها به زبان بین المللی را نداشته باشد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.