سینما مثبت: هفته گذشته دفتر توسعۀ کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سامانهای نام سامانۀ نظارت مردمی بر آثار منتشره رونمایی کرد که قرار است بر بازار نشر نظارت داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت،انتشار این خبر واکنشهای منفی فراوانی را به دنبال داشت و نشان داد علیرغم آنکه گاهی میتوان از وزارت ارشاد انتظار اقداماتی مثبت را داشت؛ به دلیل علمکرد غلط این مجموعه در بحث اطلاع رسانی و زبان الکن آنها در ارتباط با توده مردم چنین طرحهایی تبدیل به سوژههایی علیه خود مسوولان ارشاد میشود.
افراد دست اندرکار نشر و کتاب میدانند که تخلفها در این حوزه بسیار متنوع و گسترده است.برخلاف فیلم سینمایی که در مدت زمانی یکساعت و نیمه تولید و نمایش داده میشود و طبیعتا قابل نظارت است؛ کتاب حوزهای گسترده و با حجمی عظیم است که ناشر میتواند نسخههای متفاوتی را ارائه نماید. یکی از تخلفهای رایج در حوزه نشر این است که برخی افراد کتابهای دیگران را به راحتی به نام خود منتشر میکنند.شیوه کار این افراد اینگونه است که سی صفحه اول کتاب را با متنی متفاوت نوشته و از جایی به بعد عینا کتاب دیگری را کُپی میکنند.
موارد اینچنینی در حوزه نشر بسیار است اما مشکل چنین سامانههایی این است که با ادعای مردمی بودن، به جای سپردن کار به صنوف همچنان تلاش میکنند این امور را در انحصار وزارت ارشاد قرار بدهد. بعد هم به جای اطلاع رسانی درست، انتشار خبر آنها در توییتر وزیر تبدیل میشود به عاملی برای «ویو گرفتن» و عملا کل طرحی که میتواند فواید متعدد داشته باشد اصطلاحا «خَز» میگردد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.